İmplant ile ilgili merak edilen 6 soru

Diş implantının çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilen yapay diş kökü olduğunu belirten, Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Merve Erişen, implantlarla yapılan diş protezlerinin doğal dişleri en iyi taklit eden protez türü olduğunu, doğru uygulanmış implantların, düzenli kontrolleri ve günlük temizliği yapıldığı takdirde uzun yıllar, hatta ömür boyu ağızda kalabileceğini bildirdi.

Haberler 28.02.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Az, Di ve çene Cerrahisi Uzman Dr. Merve Erien, implant ilemi öncesi veya sonrasnda hastalarn en çok merak ettii sorular cevaplad.

te o sorular:

mplant zararl bir tedavi midir?

Kurallarna uygun yaplm bir implantn bilinen bir zarar yoktur.

mplant zor bir ilem midir?

mplant oldukça kolay bir uygulamadr. Tek bir implant operasyonu 15 dakika civar sürer.

mplant sonras ilik normal midir?

Tek implant operasyonlarnda ilik ya hiç olmaz ya da çok hafiftir. çoklu implant operasyonlarnda ayn seansta di çekimleri de yaplmsa bir miktar ilik olmas normaldir. Uygun ilaçlar ve buz uygulamasyla en az ilikle hastann bu dönemi atlatmas salanr.

mplant yapldktan sonra çenede uyuukluk neden olur?

mplant operasyonu öncesinde, hastann doru olarak muayene edilmesi, radyolojik tetkiklerin yaplmas, tomografi ile kemik ölçümlerinin yaplarak doru implant boylarnn saptanmas gereklidir. Bu süreçten geçerek yaplan implant uygulamalarndan sonra uyuukluk olmayacaktr.

Ancak tecrübesiz kiiler tarafndan, yeterli tetkikler ve ölçümler gerçekletirilmeden yaplan implantlardan sonra alt çene sinirinin hasar görmesine bal olarak uyuukluk görülebilir.

mplant yaptrdm sigara içebilir miyim?

Sigara, içeriindeki kimyasallardan ötürü iyilemeyi geciktirir ve operasyon sonrasnda kanama riskini arttrr. lk 48 saat kesinlikle sigara içilmemelidir. Takip eden süreçte de hastann sigara içmemesi tavsiye edilir. Sigara sadece implantlarn sal için deil genel salk için de büyük bir risktir. Hastalarmzn implant operasyonunu sigaray brakmak için güzel bir frsat olarak görmelerini umuyoruz.

mplant neden oynar?

Implant çevresinde enfeksiyon gelitii takdirde implant kemie tutunamayabilir ya da ileri dönemlerde tutunmu implantlar hareket edebilir. Bunu önlemek için hastalarn dilerini çok iyi temizlemeleri, az hijyenini üst seviyede tutmalar önem tar. mplantlarnzn hareketli olduunu hissederseniz mutlaka di hekiminize dannz.

Ana Sayfaya Git