İnsan sağlığı önceliğimizdir

Milli karateciler Serap Özçelik Arapoğlu ve Uğur Aktaş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesini değerlendirdi.

Haberler 28.03.2020 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tokyo 2020ye kota alan milli sporculardan Serap Özçelik Arapolu ve Uur Akta, insan salnn önemine iaret etti.

Dünya ve Avrupa ampiyonu milli karateci Serap Özçelik, karatenin olimpiyatlara yeni dahil edildiini hatrlatarak, Karate tarihinde ilk defa 2020 Tokyo Olimpiyatlarnda yer alacakt. Fakat bütün dünyay saran virüs nedeniyle olimpiyatlar bir sene ertelendi. Biz de yllardr bu hayali kuruyorduk. Karate ilk defa olimpiyatlarda yer alacakt, biz ilk defa ülkemizi orada temsil edecektik ama insan sal her eyden önce geliyor. ifadelerini kulland.

u an bütün dünya bu durumda çaresiz. diyen milli sporcu, unlar söyledi:

Benim de aklmda soru iareti vard, acaba ertlense mi yoksa zamannda m yaplsa daha iyi? Zamannda yaplsayd biliyorsunuz herkes evinde, o yüzden pek verimli bir zaman olmayacakt. Kondisyon, güç kuvvet açsndan biraz düü yaayacaktk ve oraya biraz öz güvensiz gidecektik. Bir sene ertelendi ve her ey sfrdan balad. Biz yeniden domu gibi olimpiyatlara hazrlanacaz ve ülkemizi en iyi ekilde 2021de Tokyoda temsil edeceiz.

- Uur Akta: Herkesin saln tehdit eden bir virüsle kar karyayz

Milli karateci Uur Akta, koronavirüsün dünyada hzla yayldn ve herkesin saln tehdit ettiini dile getirerek, Bu sebeple 4 ylda bir yaplan, her sporcu, her ülke için çok büyük önem arz eden olimpiyatlar ertelendi. Karate bran olarak ilk defa orada yer alacaktk, ülkemizi temsil edecektik. Olimpiyatlarn ertelendii haberini aldk, biraz içimizde burukluk oldu fakat insan salnn ne kadar önemli olduunun bilincindeyiz. deerlendirmesinde bulundu.

Avrupa ampiyonu milli karateci, Bu yüzden aslnda çok da üzülmedik. çünkü çok büyük bir problem ve dünya çapnda yaylan, herkesin saln ciddi anlamda tehdit eden bir virüs. Umuyorum ki bütün bu sorunlar en ksa zamanda hallolur. Bu sene yaayamayacamz heyecan bir sene sonrasna ertelendi. nallah o heyecan orada en güzel ekilde yaarz ve ülkemizi en iyi ekilde temsil ederiz. eklinde görü belirtti.

Vatandalara çarda da bulunan Uur, Sizlerden ricam; bu süreçte çok dikkat etmeniz, Bakanlmzn yapt açklamalara uymanz, sadece kendinizi deil, etrafnzdaki herkesi düünmeniz. Hepinize salkl ve mutlu günler diliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git