9 bebek doğurdu

Tek seferde 9 doğuran kadın, bebekleriyle ilk fotoğraflarını paylaştı

Haberler 25.10.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fasn Kazablanka kentinde 5 Maysta 5 kz, 4ü erkek olmak üzere toplamda 9 bebek dünyaya getiren Mali uyruklu Halima Ciss, 5 ay sonra ilk kez bebekleriyle birlikte çekildii fotoraflar sosyal medyada paylat.

ngiltere merkezli Daily Mail haber sitesinde yer alan habere göre, Fasta 9 çocuk dourarak rekor kran Malili Halima Ciss, ilk kez çocuklarnn fotoraflarn paylaarak bu mutluluunu kamuoyuyla paylat.

Tek doumda 9 bebek dünyaya getiren 26 yandaki Halima Ciss, paylat fotorafta u notu dütü:

çocuklar gün geçtikçe daha iyiye doru gidiyor. çocuklarn gerekli salk kontrolünün ardndan belki evimize dönmemize müsaade edilebilir.

Halima ve 35 yandaki subay ei Abdulkadir Arby, çocuklarn 6 ayn doldurmalarna az bir süre kala birlikte çekildikleri bir fotoraf paylaarak bu durumu kutladlar.

Ciss, 5 Maysta Fasn Kazablanka kentinde bulunan Darul Beyda kliniinde 9 çocuk dourarak uluslararas medyada gündem olmutu.

lk dünyaya geldiklerinde arlklarnn 500 gram ila 1 kilo arasnda olmas nedeniyle bebekler, küvezde tedavi altna alnmt.

Rekor doum

Dokuz çocuun doumu son derece nadir bir olgudur. imdiye kadar, 1971de Avustralyada ve 1999da Malezyada olmak üzere yalnzca iki kii daha kaydedildi. Ancak Cissninki, canl domu bebeklerin ilk örnei.

Octomom lakapl Amerikal Nadya Suleman, tüp bebek tedavisi sonras sekiz çocuk dourduktan sonra mevcut Guiness dünya rekorunu elinde tutuyor.

Ana Sayfaya Git