A’dan Z’ye Diş İmplantları

Özellikle gülümsediğinizde ortaya çıkan eksik dişlerinizi gidermek için en çok tercih edilen implant tedavisiyle ilgili merak edilen soruların yanıtlarını Diş Hekimi Deniz Başaran’dan öğrendik…

Haberler 03.05.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

mplant nedir?

Tek veya birden fazla di eksiklii olmas ya da azda hiç di bulunmamas durumunda uygulanan di tedavisi yöntemidir. Doal dilerinize uyacak ekilde sabit olarak yaplrlar. mplantn baars birden çok nedene bal olarak deiir. Ancak genel olarak baar oran %98in üzerindedir.

Di implantlarnn avantajlar nelerdir?

Doru uygulanm di implant ve komu di/di etlerine uygun olarak yaplm implant üstü protez uygulamalarnn birden çok avantaj vardr.

* Gelitirilmi görünümü sayesinde kendi dilerinize benzer ve kemiklerle kaynaacak ekilde tasarland için kalcdr. Di, di eti ve çene kemiine kalc zararlar vermez.

* Yeni di ya da köprü yapmak için dilerinizin kesilmesine gerek yoktur.

* Di kaplamalar, protezler gibi 5-6 yllk periyotlarda yeniden yaplmalar gerekmez. yi bir bakmla ömür boyu dayankllklar sürer.

* Sabit olduu için zayf protezlerde görülebilecek dilerin azda kaymas, konumann istenilen ekilde olmamas gibi problemlerin yaanmasn engeller.

* Kendi dileriniz gibi çalt için herhangi bir çineme problemi yaamadan yemek yiyebilirsiniz.

* Gülümsemenizi geri verdii ve kendinizi daha iyi hissetmenizi salad için özgüveninizi artrr.

Di implantlar herkese uygulanabilir mi?

Tedaviden önce ve implant azda kald sürece di etlerinin salkl olmas gerekir. Belirli kalnlk ve genilii olan implant yaplarnn konulmas için planlanan bölgede çene kemiinin, bu implant vidasn tayabilecek yükseklik ve genilie sahip olmas gerekir. Mevcut kemiin kalitesi implantn baarsn etkileyen faktörlerden biridir. Hastann genel salk durumu iyi olduu sürece implant uygulamasn engelleyecek bir üst ya snr yoktur. Genel salk durumu iyi olan 18 ya üzerindeki herkese implant uygulanabilir. çok sigara içenler, diyabet, hipertansiyon ve kalp hastal gibi kontrol edilemeyen kronik hastalklar olanlar, kanser tedavisinde ba/boyun bölgesine radyasyon uygulamas görenler, kan phtlama bozukluu olanlar, bireysel olarak deerlendirilip uygun bulunursa implant yaplabilir.

Bir dental implant balarken neler olmaktadr?

Titanyumdan yaplm di kökü implant, eksik di bölgesinde oluturulan kemik yuvasna yerletirilir. çene kemiinin iyilemesinin ardndan implant çene kemiiyle bütünleir. yileme süreci 6-12 hafta sürebilir. mplant çene kemiine balandktan sonra, yeni di veya dileri yapmak için di hekiminiz di yapnza göre modeli oluturur. Ayrca yeni diinizin rengini doal görünüm için mevcut dilerinizle eletirir. mplant çene kemiinde sabitlendiinde kendi doal dileriniz gibi görünür ve ilev görür.

mplant operasyonu srasnda ar/ac hissedilir mi?

mplant operasyonu öncesi hastaya genellikle lokal anestezi uygulanr. Di operasyonlarna kar korkusu olan kiiler için de bu ilem ameliyathane ortamnda genel anestezi altnda yaplabilir. Özellikle azdan ine yaplmas konusunda edirginlik yaayan kiilerde, sedasyonla ayn anda birkaç implant yerletirme ilemi ar/sz hissetmeden hasta konforu en üst düzeyde salanarak yaplabilir. mplant yaplan hastalarda ayn gün anestezi etkisi daldktan sonra hafif arlar olabilir. Di hekiminizin önerdii ar kesiciyi kullanarak arlarnz giderebilirsiniz. mplant süresi az içine yerletirilecek, implant saysna göre deimekle birlikte, bir implantn yerletirilme süresi yaklak 15-20 dakikadr.

Ana Sayfaya Git