Aferez Merkezi hizmete açıldı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Terapötik Aferez Merkezi hizmet vermeye başladı.

Haberler 04.03.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Terapötik Aferez Merkezi hizmet vermeye balad.

Salk Bakanl Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardmcs Aziz Alper Biten açlta yapt konumada, kentte böyle bir merkezin önemine iaret etti.

l Salk Müdürü Cihan Tekin ise merkezin faaliyete girmesiyle bölgede önemli bir eksiin giderildiini belirterek, Terapötik Aferez Merkezi, kök hücre ilemleri ve hücresel tedaviler için de zorunlu ve gerekli bir ünitedir. Önümüzdeki dönemde kemik ilii nakil merkezi açlmas da planlanmaktadr. ifadelerini kulland.

TERAPÖTK AFEREZ MERKEZ

Prof. Dr. Cengiz Demir de merkezin hematoloji, onkoloji, nöroloji gibi birçok bilim dalnda uygulama alan olan bir tedavi yöntemi olduunu aktararak, Merkezle, geni bir alana hizmet verecek olmamz bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu merkezin yan sra ikinci aamada açmak için çalmalarna baladmz hizmet ünitemiz kemik ilii nakil merkezi olacaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git