Akdağ 'Sağlık hizmetlerinde ABD'den öndeyiz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ABD'de sunulan sağlık hizmetlerinin ülkemizden daha az olduğunu açıkladı

Haberler 11.05.2017 - 14:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Recep Akda, yl genelinde yurt dnda yaplan salk hizmetleri ve ülkemizde sunulan hizmetler kapsamnda açklama yapt. ABDye salk hizmetlerinde daha önde olduunu belirten Akda, Bugün ABD, kii bana ylda 9500 dolar salk harcamas yapyor. Ama u açkça söylemeliyim ki, Türkiyede verdiimiz hizmetlerin yaygnl, bütün vatandalara ulamas itibariyle biz ABDden bugün daha iyiyiz dedi.

Konumasna devameden Akda, üniversite de okuyan kz ile ilgili geçen bir ansn da paylat. Akda, Geç bir vakitte kzm televizyon seyrederken odaya girdim. Bir taraftan tv seyrediyordu, bir taraftan kulanda kulaklkla bireyler dinliyordu. Öbür taraftan telefonun tularna bakmadan mesaj atyordu. Sohbet edelim dedim. Konuurken kulakl çkarmasn istedim. Baba ben hepsini birlikte yapabiliyorum dedi. Benim yamdakileri, yeni nesilden ayran önemli bir fark bu. Ben yapabilsem yapabilsem, tv seyrederken sohbet edebilirim. Böyle bir neslin yetitii çada, salk hizmetini sunarken dijital imkanlardan faydalanmamak büyük bir kayp olur dedi.

Salk konusunda mevcut gelimelerden bahseden Akda, u sralar çok önemli hedefte olan konunun biliim sistemleri olduundan bahsetti. Ve Akda, Bütün sektörün buna hazr olmas lazm. Bu hedefleri yakn bir zamanda ilan etme durumundayz. Herkesin üzerine düen vazifeler var. Salk bakanlnn üzerine düen görevler var. Her bir hastaneye, o hastanenin yöneticilerine düen görevliler var. lk dönem eriimle alakalyd. imdi bakmn üzerinde srarla duracaz. Bir kii aile hekiminden balayarak, birinci koruma, gerekirse evde bakm, bütün sistemler açsndan bütünlükle takip edilecek.Bunda, Salk bilgi sistemlerinin inanlmaz önemli bir rolü var. Bu sene için ben u hedefi koyuyorum; bu HMSS 17 olan hastane saysn üzerine çkaracaz.Bunun aas olmaz. Bunu artrabiliriz. Bütün hastanelerimiz için HMSS 6 sistemi kurmamz lazm. 100 hastane için HMSS 6 hedefini koyuyorum.Daha fazlasna razyz. Daha azna raz deiliz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git