Anason yağı nedir, nasıl elde edilir?

Anason yağı uçucu yağlar grubu arasında yer almaktadır. Antik çağlardan beri kullanılan anason yağı çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılabilir.

Haberler 25.09.2017 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Anason ya, anason tohumunun preslenerek elde edildii bir ya türüdür. Anason yann salk açsndan birçok faydas bulunmaktadr ve bu ya çeitli hastalklara ve rahatszlklara kar ifa niyetine kullanlabilir.

Anason yann faydalar nelerdir?

Anason ya salk açsndan çeitli faydalar salamaktadr. Ülkemizde çok fazla ismi duyulmasa da anason ya dikkatli kullanld takdirde salk açsndan oldukça faydaldr. Ancak anason ya ülkemizde saf bir halde satlmaz. Bu nedenle anason yan her yerde bulamazsnz. Piyasada saf bir ekilde satlmaz genellikle farkl yalarla kartrp satlr, çünkü saf anason ya pahaldr.

Gaz söktürücü

Anason yann içerisinde bulunan bileenlerin gaz söktürücü özellii bulunmaktadr. Anason yan çaynza birkaç damla damlatarak, anason yann gaz söktürücü özelliinden faydalanabiirsiniz.

Hçkrk için anason çay

Sürekli olarak gelen ve geçmeyen hçkrklarda bir bardak anason çay denenebilir.

Kusmalar ve ishali keser

Anason çay kusma ve ishale bal gelien enfeksiyonlarn vücuttan hzl bir ekilde uzaklamasna yardmc olur.

Öksürüü keser

Astm ve nefes darl gelien kiilerde bu hastalklara bal ikyetlerin gelimesini engeller.

Göüs dikletirici özellii

Anason yann göüs dikletirici özellii bulunmaktadr. Ya ilerlemesine bal olarak gelien göüs sarkmalarna ve göüste meydana gelen bozulmalara engel olur.

Anason ya nasl kullanlr

Anason ya kullanmna dikkat edilmesi gereken bir ya türüdür. Bilinçsiz kullanlmas halinde anason ya ciddi salk sorunlarna sebebiyet verebilir. Bu nedenle anason ya kullanrken, bu ya daha önce kullanm olan birinden yardm alnmas gerekir.

Anason ya, uçucu yalar grubunda yer almaktadr. Yüksek dozlarda alnan bu ya ciddi zararlar verebilir. Ancak yeterli miktarda alndnda bir takm sinir rahatszlklarnda sakinletirici olarak kullanlmtr.

Anason ya dier yalarla kesinlikle kartrlmamaldr. Kullanmna dikkat edilmeli, özellikle içerisinde bulunan bileenler östrojen hormonu ile etkileerek baz kanser türlerinde dhili olarak tüketimi özellikle kanser riski tayan ( meme kanseri, rahim kanseri gibi hormonal etkiye bal ) kadnlarda riskli bulunmaktadr.

Romatizma hastalklarna

Anason ya kan dolamn arttrarak romatizmal hastalklara iyi gelmektedir.

Yaralar iyiletirir

Anason yann içerisinde bulunan antiseptiklerin, yaralar kuvvetli bir ekilde iyiletirici etkisi bulunmaktadr. Ancak yara üzerine sürülecek olan anason ya seyreltip kullanlmaldr. Aksi takdirde ters bir etki yaratabilir.

Kramp tipi arlar

Anason yann ayakta veya vücudun herhangi bir yerinde aniden meydana gelen kramplara iyi geldii bilinmektedir. Yan içerisinde bulunan anti spazm etkisi, özellikle vücudun herhangi bir yerinde oluan kramplara iyi gelmektedir.

Balgam söktürücü

Anason ya suyuyla hazrlanan buhar banyolarnn balgam söktürücü etkisi olduu biliniyor.

Müshil etkisi

Kontrollü bir ekilde alnan anason yann müshil etkisi olduu söyleniyor.

Ana Sayfaya Git