Bel fıtığı ameliyatı olmak için gitti! Cenazesi çıktı Peki bel fıtığı belirtileri nelerdir?

Bel fıtığı ameiyatı olmak için gittiği hastaneden cenazesi çıktı. Kahramanmaraş'ta 25 yaşında iki çocuk babası bir adam bel fıtığı olduğu hastanede hayatını kaybetti.

Haberler 22.07.2017 - 18:18 Son Güncelleme : 22.07.2017 - 20:14

Bel ft ameiyat olmak için gittii hastaneden cenazesi çkt. Kahramanmara’ta 25 yanda iki çocuk babas bir adam bel ft olduu hastanede hayatn kaybetti. 

25 yanda 2 çocuk babas olan Cuma Ksack bel ve bacak arlar ikayeti ile 9 Mays 2017 tarihinde hastaneye bavuru yapt. Yaplan muayeneler sonucunda genç adamn ameliyatna karar verildi. Basit ve hayati tehlikesi bulunmayan bir ameliyata giren Cuma Ksack’n hayatn kaybettii örenildi.

Olay, Kahramanmara’ta meydana geldi. 25 yanda 2 çocuk babas olan Cuma Ksack bel ve bacak arlar ikayeti ile 9 Mays 2017 tarihinde hastaneye bavuru yapt. Yaplan muayeneler sonucunda genç adamn ameliyatna karar verildi. Basit ve hayati tehlikesi bulunmayan bir ameliyata giren Cuma Ksack’n hayatn kaybettii örenildi.

BEL FITII BELRTLER

Bel Ft Belirtileri

Bel ft belirtileri arasnda bel, bacak arlar en sk görülen belirtilerdir. Ancak arlarn nedeninin kesin olarak bel ft nedeniyle ortaya çkp çkmadnn belirlenebilmesi için röntgen ya da MR gerekebilir.

Çünkü bel ars bu bölgede bulunan kas ve balardaki baka bir problem (kas zorlanmas gibi) nedeniyle de yaanabilir.

Arlar: Bel ftnn neden olduu arlar genellikle iddetlidir ve kiiyi ar kesici almaya zorlayabilir. Arlar birden ortaya çkar ve öksürme, haprma gibi ani hareketlerde iddetlenir.

Bu arlar düz ve sert bir yüzeye uzanarak hafifletilebilir.

Sinir Kökü Arlar: Halk arasnda “siyatik” olarak bilinen sinir kökü arlar, siyatik sinirinin kayan disk nedeniyle basnca maruz kalmas sonucu oluur.

Ayrca diskin iltihaplanan d tabakas sinir kökünü tahri edebilir. Sinir kökü arlar sadece bel bölgesinde deil bacakta, kalçada ve ayakta hissedilebilir.

Bunun nedeni, büyük bir sinir olan ve küçük sinirleri yapsnda bulunduran siyatik sinirinin bel bölgesinden balayp, kalçann derinliklerinden geçerek bacan arka ksmna kadar ilerlemesidir.

Her bacak için ayr bir siyatik siniri bulunur. Bu yüzden kayan diskin hangi sinire bask yaptna bal olarak o sinirin indii tek bacak aryabilir, uyuabilir veya karncalanabilir.

Sinir Kökünü lgilendiren Dier Belirtiler: Bel ftnn nedeni olan disk, sadece siyatik sinirine deil omurga çevresindeki dier sinirlere de bask yapyor olabilir.

Eer omurga çevresindeki dier sinirler kayan diskten etkileniyorsa bu bölgede ine batmas benzeri bir his oluabilir, karncalanma ve uyuma görülebilir.

Belirti Göstermeyen Bel Ft: Bel ft her zaman yukardaki belirtilere neden olmaz. Yaplan aratrmalar, rutin kontrollere giden ve bel bölgesinde herhangi bir ikayeti olmayan kiilerde de bel ft görülebildiini ortaya koymaktadr.

Tabii bel ftnn herhangi bir rahatszla yol açmadan olumas sk görülen bir durum deildir ancak bir kontrol srasnda doktorunuz bel ftnz olduunu söylerse armayn. Bu tip bel ft genellikle diskin çok az kayd ve sinirlere bask yapmad durumlarda görülmektedir.

Ana Sayfaya Git