Beyin gelişimi ve görme bozukluğuna omega önerisi

Omega yağ asitlerinin beyin gelişimi ve görme bozukluklarına çeşitli faydaları olduğunu söyleyen Dr. Beria Aksu Selman, “Omeganın içerisinde bulunan EPA ve DHA yağ asitlerinin faydaları oldukça fazladır. Omega 3-6-9 yağ asitlerinin beyin gelişimi, göz sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, koroner kalp hastalıklarının önlenmesi gibi çok önemli fonksiyonları vardır” dedi.

Haberler 22.09.2021 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Omega 3, omega 6 ve omega 9 (oleik asit)dan oluan omega ya asitlerinin insan vücuduna faydalar hakknda açklamalarda bulunan Dr. Beria Aksu Selman, asitlerin her birinin farkl ve önemli etkileri bulunduunu söyledi.

KALP VE DAMAR SALIININ KORUNMASINA YARDIMCI OLUR

Omega-3ün vücudun her zaman ihtiyac olan bir ya asidi olduunu ifade eden Dr. Beria Aksu Selman, Omega-3 özellikle kalp ve damar salnn korunmasna yardmc olur. Balk yanda omega 3 ya asitleri bulunmaktadr diye konutu.

Omega-6nn çoklu doymam ya asitleri olduunu belirten Dr. Beria Aksu Selman, Omega-6 ya asitleri de önemlidir ve esansiyeldir, yani yalnzca gdalar ve gda takviyeleri ile alnabilmektedir. Bu yalar öncelikle enerji için kullanlr. çuha çiçei ya içerisinde omega-6 ya asitleri youn oranda bulunmaktadr ifadelerini kulland.

Omega-9un ise tekli doymam ya asitleri olduunu aktaran Dr. Beria Aksu Selman, En yaygn omega-9 asidi ise oleik asittir. Keten tohumu yanda youn oranda omega-9 ya asitleri bulunmaktadr. Özellikle omega 3,6 ve 9 ya asitlerinin beraber alnmas, günümüz artlarndaki beslenme alkanlklar göz önünde bulundurulduunda daha da önemli olduu anlalmaktadr açklamasnda bulundu.

OMEGA YALARA HTYAç ANNE KARNINDA BALIYOR

Omega yalarn tüketiminin önemine deinen Dr. Beria Aksu Selman, Omega yalara olan ihtiyaç anne karnnda balayp, çocukluk, ergenlik, yetikinlik ve yallk dönemlerinde devam etmektedir. Yaplan aratrmalarca özellikle ilerleyen yalarda kalp ve damar hastalklar açsndan riski azalttklar kantlanmtr. Göz sal ve beyin geliimi açsndan fayda salayan bu yalar ayrca gebelikte kullanlmas durumunda da bebein beyin ve göz geliimine katkda bulunaca için katksz ve güvenilir bir markadan satn alnmas da oldukça önemlidir diye konutu

Ana Sayfaya Git