Beyin yorgunluğunu bu besinlerle önleyin

Dikkatinizi toplayamıyor, bir işe odaklanamıyor ve sık sık her şeyi unutuyorsanız beyin yorgunluğu yaşıyor olabilirsiniz. Günümüzde birçok insanın yaşadığı bir problem haline gelen, iş ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkileyen beyin yorgunluğunu gidermek için günlük yaşamınıza birkaç besini eklemeyi unutmayın.

Haberler 11.02.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpac, beyin yorgunluunu gideren besinleri anlatt:

Kuru üzümü çekirdekli tüketin

çekirdekli kuru üzüm, gerçek bir beyin besinidir. Kuru üzümünün faydalarn görmek için günde 1 avuç kadar tüketmek gerekir. çekirdekli kuru üzüm, beyin saln korur, yorgunluk olumasn önler. Beyin fonksiyonlarnn geliimini arttrmada ve hafza zayflnn giderilmesi konusunda yardmcdr. Beyin için en faydal besin olarak bilinen ceviz kadar etkili, faydal bir besindir. çeriinde yer alan magnezyum ile enerjiyi de arttrr. Kuru üzümün tam bir fayda salayabilmesi için tüketirken çekirdeklerinin ayklanmamas gerekir.

3 kat daha fazla çalan beyin için haftada 3 kez balk

Youn i yaam içinde cep telefonlar, e-posta trafii, saysz sosyal medyann kullanm, trafik stresi, kalabalk ehir hayat birçok insan etkileyerek beyin yorgunluu yol açabiliyor. Beyin yorgunluunu gidermek hatta hiç yaamamak için bata düzenli beslenmek ve öünleri atlamamak gerekir. Beyin yorgunluunu gidermek için balk sk sk beslenme plannda yer almaldr. Özellikle somon içerdii omega 3 etkisi ile beyin geliimi ve beslenmesinde oldukça büyük role sahiptir. Haftada en az 3 defa balk tüketmek beynin 3 kat daha iyi çalmasn destekler ve yorgunluu önlemeye yardmcdr.

1 karanfil çineyin zihniniz açlsn

Beyin yorgunluu özellikle youn i yaam içinde olan kadn, erkek herkesin karlaabilecei bir durumdur. Özellikle gün içerisinde beyninizi en yorgun hissettiiniz zamanlarda 1 adet tane karanfil çinemeniz hem itah kontrolünüz hem de beyin yorgunluunuzun giderilmesi için etkili olacaktr. Zihin açkl için tane ya da çay olarak da tüketilebilecek karanfil, beyin yorgunluunun önlenmesine yardmcdr.

Günde 10 adet badem beyin saln destekler

Beyin yorgunluu yaayan kiilerde en çok unutkanlk durumu görülmektedir Unutkanlkla baa çkabilmek için ceviz, fndk, badem gibi iyi yalar ve antioksidan etkiler içeren kuruyemilerden faydalanmak gerekir. Günde 10 adet badem beyin yorgunluunu önlemeye yardmcdr. Badem insan beynin geliimi ve sal için gerekli birçok elementi ve bileeni içerir. Badem çocuklarn beyin geliimi için de oldukça faydal bir besindir.

Elma, beynin dinlenmesini salar

Beyin yorgunluunun önlenmesi için C vitaminin de tüketilmesi ihmal edilmemelidir. C vitamininin beyin üzerindeki etkileri, son dönemde yaplan birçok çalmaya konu olmutur. Örnein, ngilterede yaplan bir aratrmada C vitamini düzeyi en yüksek çkan kiilerin IQ ve hafza test sonuçlar da belirgin bir ekilde daha yüksek çkmtr. C vitamini açsndan en deerli diyebileceimiz besinlerden biri ananastr. Youn antioksidan içeren ananas meyvesi, beynin daha zinde olmas için en önemli C vitamini kaynaklarndandr. Yine günde tüketilebilecek bir elma beyin yorgunluuna yardmc olabilmektedir. Beynin daha rahat çalmas ve zinde olmas için mutlaka günlük besin zincirinde yer almas gerekir. Elma, uyku esnasnda da beynin daha salkl bir ekilde dinlenmesi salar.

Ana Sayfaya Git