Burun estetiğinde merak edilen noktalar

Op.Dr. Bahadır Baykal, Burun Estetiğinin bayanlarda ve erkeklerde en sık yapılan operasyonlardan birisi olduğunu belirterek, burun estetiğinde merak edilen noktalar ile ilgili bilgiler verdi.

Haberler 17.08.2019 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulak Burun Boaz ve Ba Boyun Cerrahi Uzman Op.Dr. Bahadr Baykal, Hangi burun makbul olandr? Küçük, kalkk ve biçimli olan m? sorusuna çevrenize baktnzda pek çok popüler kadn veya erkein büyük burnu olduunu görürsünüz. Ayrt edici özellikleri burunlar olabilir. Büyük burun asla kötü deildir. Eer karakteristik bir ifade veriyorsa dokunmama taraftarym. Ancak küçük biçimli ve kalkk burun özellikle kadnlarda masumiyetin ve güzelliin simgesi olmu asrlardr eklinde cevap verirken, En çok yaplan estetik ameliyat burun estetii ama insanlar oldukça çekiniyorlar sonras için, sizce bunun nedeni ne? sorusuna ise Rinoplasti oldukça karmak bir cerrahidir. Burun yüzün tam ortasndadr ve nefes alp vermek gibi önemli bir göreve sahiptir. Kötü ameliyat telafisi güç skntlara yol açabilir. Estetik problemler herkes tarafndan görülebilecei gibi düzeltme cerrahileri de oldukça zor. Dolaysyla insanlar ameliyattan çekinebilirler. Eer ameliyat olmaya karar verdiyseniz özellikle burun estetik ameliyatlar konusunda özellemi doktorlar tercih etmeniz riski oldukça azaltacaktr diye cevap verdi.

Burnu küçültmenin yanl olduu eklindeki ifadelerin doru olmadn savunan Op.Dr. Baykal, Gerektiinde küçültüyoruz ama burun estetiini salt küçültme cerrahisi olarak görmemek lazm. Burnun yapsna göre baz ksmlar küçültülebilir baz ksmlarsa büyütülebilir yani bir nevi dengeleme yapmak gerekir. Ar küçültülmü burunlarda sonradan burun tkankl geliir. Daha doal ve fonksiyonel sonuçlar için dengeleme önemlidir diye konutu.

Dr. Baykal baarl bir ameliyat ise öyle tanmlad:

Bence fonksiyon olarak burnun nefes alma ilevi korunmal, eer tkanklk varsa bu sorun giderilmelidir. Kozmetik olarak ise burun ve yüz yaplar arasnda orant-uyum salanmaldr. Burun kanatlar, burun srt, burun ucu arasnda maksimum uyum olmaldr. Bu amaçla çene ucu, aln ve yanaklar hatta dudaklara da ayn seansta düzeltme ilemleri yaplabilir.

Burun estetii yaparken cinsiyete göre farkl planlama yapldna dikkat çeken Op.Dr. Baykal, Elbette erkek ve kadnda farkl prensipler geçerlidir. Erkeklerde feminize bir görünüm oluturmamak lazm. Özellikle burun srtnn oyuk olmas ho bir durum deil. Burun srt düz gelmeli hatta bazen çok hafif bir kemer braklmaldr erkeklerde böylece daha natürel bir duru yakalayabiliriz. Sekonder rinoplasti ya da dier adyla düzeltme burun estetii ilkine göre çok fazla deneyim ve beceri gerektiren bir ameliyattr. Burnun yeniden yaplandrlmas için çou zaman kaburga veya kulak bölgesinden kkrdak doku almamz gerekiyor. Takdir edersiniz ki normale göre daha uzun sürer. Bence hastalarn bu süreçte yapmas gereken en önemli ey ameliyatlarn yapabilecek ,sadece burun ameliyatlarna yönelmi özellikli doktoru bulmaya çalmalar olmaldr. Doru seçimler mutlu sonuçlar beraberinde getirir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git