Cizreli kadın ameliyatla sağlığına kavuştu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4 yıl önce kalça kırığına bağlı hastalık nedeni ile yürüyemeyen 26 yaşındaki kadın, Dr. Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesinde geçirdiği operasyonla yeniden yürümeye başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 08.08.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cizrede Necla Baatr, Dr. Selahattin Cizreliolu Devlet Hastanesi ortopedi ve travmatoloji uzmanlarnn yapt baarl operasyonla hem eski salna kavutu, hem de dört yl sonra tekrar yürümeye balad.

Yatalak olan bir hastay ayaa kaldrp eski salna kavuturmann mutluluunu yaadn ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzman Ozan Turhal, öyle konutu:

Yürüyememe ikayetiyle bize bavuran hastann çekilen filminde daha önceden kalçasnn krldn ve krlan parçann fonksiyonunu kaybettiini tespit ettik. Ayrca hastann çekilen röntgenlerinde 80 yandaki bir insann kemik kalitesindeki gibi ileri derecede kemik erimesi tespit ettik. Bunun akabinde kemik ölçüm testi yaptk ve hastamzn kemik kalitesi 80 yandaki hastalar ile ayn düzeyde çkt. Yaplan baarl ameliyatn ardndan 3-4 senedir hiç yürüyemeyen ve hatta yatalak bir ekilde kalan hastamz en azndan u etapta kendi ihtiyaçlarn görecek ekilde ve kimseye muhtaç olmayacak ekilde yürümeye balad.

Tekrar yürümekten dolay büyük bir mutluluk içerisinde olduunu belirten Baatr, Artk hiç kimsenin destei olmadan yürüyebiliyor ve kendi ihtiyaçlarm karlayabiliyorum. Bu anlamda benim eski salma kavumam için büyük bir fedakarlk gösteren doktorlara teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git