Çocuk pilatesi kas gelişimini etkiliyor

Fitness/Pilates eğitmeni Mahir Taşatanel, çocuk pilatesine dair bilinmeyenleri anlattı.

Haberler 14.12.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-çocuk yata yaplan bale ve egzersizlerin ileri yalarda önemine dikkat çeken Mahir Taatanel, 30-40 yanda bile olsa, uzun zaman spor yaplmasa da; çocuk yata yaplan bale ve egzersiz vücudun esnekliinin korunmasn salyor. çocuk yata kaslarmzn esnemesi, bu bütün bir hayatmz boyunca sal kalc bir ekilde edinmemizi salyor. O yüzden bu esneme ve kaslar güçlendirme hareketleri büyük önem tayor. Bütün bir hayatmzda hem düzenli spor anlay salyor hem de salkl bir beden kazandryor dedi.

Kalça çk olan çocuklarda egzersiz

Kalça çk olan çocuklara yaplacak olan egzersizlerden de bahseden Taatanel Kalça çk olan çocuklarda çocuklar nasl elenceli bir ekilde uygulama yaplacaksa o ekilde ilerlemek lazm. çocuk çok küçükse reformer aletinde çalmak çok zor oluyor. 8 ya üzeri çocuklar için reformar kullanabiliyoruz. 8- 9 ya altndaki çocuklarda minder egzersizi minder pilatesi yapyoruz. Bu egzersiler, kaslar hissetmesi, kaslar güçlendirmesi, koordinasyon dengeyi arttrmas çocuklarn ilerideki yapaca dier branlarda da daha baarl olmasn salyor diye konutu.

Kalça çknda ameliyat sonras süreci desteklemek için de pilatesin önemine dikkat çeken Taatanel sözlerine unlar ekledi: Hala bacaklarda çarpklk ya da farkl durumlar olabiliyor. Kaslar çaltrp ona göre çalma yapyoruz. Parantez bacak postür bozukluu gibi durumlar iç bacaklar güçlendirdiimizde düzelmi oluyor.

Ana Sayfaya Git