“Çocuklar emin ellerde büyüyecekler”

Bil Kolejinin açılışına katılan İstanbul Aydın üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, geleceği görmek ve dünyayı anlamak gerektiğini belirtti.

Haberler 19.09.2017 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve Öretim alannda önemli faaliyetlerde bulunan Bil Kolejinin, Diyarbakrda açl yapld. Yeni Eitim ve Öretim ylna merhaba denilirken, stanbul Aydn üniversitesi Mütevelli Heyeti Bakan Dr. Mustafa Aydn, yarn bugünden görenlerin ve üretenlerin ancak yarn var olabileceini belirterek çocuklara Sanayi-4 ve yapay zekdan bahsedilmesi gerektiini ifade etti.

Düzenlenen açl törenine Diyarbakr Ak Parti milletvekili Ebubekir Bal, stanbul Aydn üniversitesi Mütevelli Heyeti Bakan ve Bil Eitim Kurumlar Yönetim Kurulu Bakan Dr. Mustafa Aydn, Bil Okul Kurucu Yunus Oruç, Öretmen, örenci ve veliler katld.

Programda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Babakan Binali Yldrmn gönderdii mesajlar okunurken, veliler de yeni eitim öretim ylnn herkese baarlar getirmesini temenni etti.

DYARBAKIR MEDRESE GELENENDEN GELEN BR EHRMZDR

Diyarbakr Ak Parti milletvekili Ebubekir Bal da yapt konumada, 2017-2018 eitim ve öretim yln tüm örencilerim adna hayrl olmasn diliyorum. Eitimsiz hiçbir ey mümkün olmaz. Diyarbakr medrese geleneinden gelen bir ehrimizdir. Eitime uzak bir ehir deildir. naallah eitim daha da geliecektir. ifadelerini kulland.

YARINI BUGÜNDEN GÖRENLER VAR OLACAK

stanbul Aydn üniversitesi Mütevelli Heyeti Bakan ve Bil Eitim Kurumlar Yönetim Kurulu Bakan Dr. Mustafa Aydn, Artk günümüzde sadece yerel dinamiklerin kazanmas mümkün deildir, hep birlikte dünyay alglayan, dünyann gidiatn gerek teknoloji ve bilim alannda gerek ekonomi alannda yakinen takip eden dinamikler kazanacaktr. Yarn olmadan önce ne olacan görüp onu alan ve kendi bünyesine katarak uygulayan kurumlar ancak yarndan sonra var olacaklardr. dedi.

YAPAY ZEKA VE SBER GÜVENLK

Gelecein cumhurbakanlar ve babakanlar ile gelecein i adamlar ve bilim adamlarn yetitirmeye çaltklarn dile getiren Aydn, Seferberlik anlayyla gelecei görmemiz ve dünyay alglamamz gerekir. Matematik ve fende, bilim ve teknolojide dünyann neler yaptn bilmemiz gerekir. Örencilerimize sanayi4den ve yapay zekadan bahsetmemiz gerekiyor. Örenicilerimize siber güvenlikten bahsetmemiz ve çok dilli bir eitim sistemi sunmamz gerekiyor. eklinde konutu.

ÖRENC BLGYE DOKUNMALI

Dil eitiminin ve uygulamal eitimin önemini vurgulayan Aydn, Ezberden uzak olmal eitim. Bilgiye dokunabiliyorsa örenci, ancak bilgi kalc olur. Eitimde binalarmzn içi ile yetinmeyeceiz. Örencimiz, Diyarbakrmzn esnafyla, yerel yöneticileriyle beraber olmas gerekir. Davranlarmzla, yürüyü ve konumalarmzla biz örencilerin idolleriyiz. Bu örencilerimiz yarn bizi yönetecek. ifadelerini kulland.

ÖNCE NSAN OLMAYI ÖRENECEZ

Aydn son olarak Asla yetinmeyeceiz, verilen eitimle yetinmeyeceiz daha fazlasn isteyeceiz. Önce insan olmay öreneceiz aksi takdirde sahip olduunuz bilgi hiçbir ey ifade etmez. Birbirimizi sevmeyi öreneceiz. çocuklarmz kötü alkanlklara, bamllklara, yanl beslenmeye, kötü arkadalara kar anneleri ve babalar korumal. çocuklarnz televizyon ya da internetin eline brakmayn. diye konutu.

OKUL BZM KNC EVMZDR

Bil Koleji Müdürü Abdurrahim Yldz açl töreninde yapt açklamada çocuklarn istikbal olduunu ve ülkenin gelecei olan çocuklar için katlanmayacaklar bir fedakrln olmadn söyledi.

Örencileri temsilen bir konuma yapan Zeynep Sena pekçiolu, Okul bizim ikinci evimizdir diyerek genç olmann ne demek olduunu, sorumluluklarn ve yüce deerlerin bilincinin kazanlmasnda okulun önemine dikkat çekti.

çOCUKLAR EMN ELLERDE BÜYÜYECEKLER

Açlta konuan okul kurucu Yunus Oruç ise kampüsün 7 bin metrekare kapal alan üzerine ina edilip 5 bin metrekare de sosyal alanlar kapsadn açklad.

Teknolojinin en iyi ekilde kullanldn söyleyen Oruç, örencilerin zihinsel, bedensel ve ruhsal geliimlerini en iyi ekilde tamamlayacaklar bir yeri hizmete sunduklarn ifade etti.

Kolej hakknda bilgilendirmelerde bulunan Oruç, Bina 34 derslikten ibarettir. Anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermektedir. Yaklak 800 örenci kapasitesi vardr. çocuklar burada emin ellerde büyüyecekler. dedi.

Kolejin açlnn gerçeklemesiyle örenciler ders ba yaparken, davetliler kolejde incelemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git