Çocukta öksürüğü önemseyin

Uzmanlar ani öksürük vakalarının viral solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak geliştiğini, çocuklarda görülen öksürüğün ise 7 gün içerisinde geçmediği takdirde tedavisinin doktor gözetiminde yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Haberler 16.03.2019 - 12:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Burtom Biyofiz Mudanya Tp Merkezi çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Uzm.Dr.Sinan Gültekin çocuklarda öksürüün önemi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

ÖKSÜRÜÜN ÖNEM

Öksürüün havayollar iç cidarnn uyarlmas ile olutuunu belirten Gültekin, Ani öksürük vakalarnn çou viral solunum yolu hastalklarna baldr. Öksürük hemen geçmeyebilir.Bir kaç hafta sürebilir.Öksürük nedeni belirlenip, nedene yönelik tedavi uygulanr.Unutmamak gerekir ki, öksürük tehis deil, bir semptomdur.Tüm yalarda en sk görülen solunum semptomlarndan biridir.çabuk iyileen ve viral enfeksiyonla olutuu düünülen öksürük için tetkik yaplmasna gerek kalmaz dedi.

Öksürüün genellikle 3 haftay geçmediini belirten Gültekin, Üç haftadan ksa süren akut öksürük, genellikle bir enfeksiyon hastalna baldr. çounlukla kendiliinden geçer. Üç haftadan fazla süren (bazlarna göre 6 hafta ) ve her gün olan , öksürüe kronik öksürük denir. Kronik öksürüü tedavi edebilmek için, altta yatan neden tespit edilmelidir. Altta yatan neden ciddi olarak aratrlmaldr. Önemli hastalklar neticesinde geliebilir. Yalnzca öksürüü geçirme tedavisi etkisiz olur diye konutu.

Ana Sayfaya Git