Diş kaybı ile gelen sorunlara dikkat!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş kaybı ile beraber yaşanılabilecek sorunlar hakkında bilgiler verdi.

Haberler 20.05.2022 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir veya daha fazla diinizi herhangi bir nedenle kaybettiinizde, az boluunuzda yava yava deiiklikler meydana gelecektir. çok fazla di kayb varsa etkiler daha ciddi olabilir. Hatta çene ve yüz hattnzn estetik görünüünde deiikler oluabilir.

ESTETK ETKLER

Dileriniz çene kemiinizi uyarr. Bu yüzden di kaybetmek kemiin bozulmasna ve di etlerinin küçülmesine neden olur. Kemik kayb ne kadar fazlaysa, eksik dilerin yerine implant kullanmak o kadar zor olur. Tam di kayb, çenenin küçülmesine ve yüzün sarkmasna neden olur.

PSKOLOJK VE DUYGUSAL ETKLER

Ön dilerinizi kaybederseniz, dilerinizin eksikliinden dolay gülümsemenizi göstermekten sk sk utanabilirsiniz. Bir ankete göre, di hekimlerinin yüzde 86sndan fazlas, sosyal utancn eksik dilerle balantl en önemli sorunlardan biri olduunu belirtti. Di kaybnn sosyal, psikolojik ve duygusal sonuçlar kiinin yaam kalitesini ve bakalaryla etkileimini olumsuz etkileyebilir. Di kayb ayrca konuma sorunlarna neden olabilir.

BESLENMENZE ETKLER

Eksik dilere sahip olmak, yemek yemede zorluk yaratabilir. Ayrca, kapan düzeltmek için ortodontik tedavi gerektiren ciddi srma sorunlarna neden olabilen çarpk dilere neden olur. Önemli miktarda eksik di, yiyecekleri çinemede zorlua neden olabilir. Tüm dilerini kaybeden hastalar, çineme sorunlar nedeniyle baz yiyeceklerden kaçnarak daha yumuak yiyecekleri tercih etmenize sebep olabilir.

Eksik dileriniz varsa vakit kaybetmeden di hekiminize gidilmesi gerektiini ifade eden Dt. Kökdemir, bu ziyaretler esnasnda implant gibi en uygun tedavinin planlanacan paylat.

Di implantlar ve implant destekli porselen kaplamalar en konforlu ve kalc çözümdür. Birçok hasta bu tedavileri gerçek dilerin görünümüne ve ilevine benzedii için seçmektedir. Ayrca unutmayn ki, eksik dilerinizi tedavi ettirmekle genel salnz etkileyebilecek ciddi sorunlar da önlemi olursunuz.

Ana Sayfaya Git