Diyetisyenden ‘beslenme’ uyarısı

Diyetisyen Merve Sonay Yalçın, küçük yaşlardaki beslenme düzeninin ileri yaşlardaki beslenme düzeniyle bağlantılı olduğunu belirterek, “O yüzden aile bireylerinin de doğru beslenmesi gerekir ki çocuklar da bunu görüp örnek alsın. Onları kantine çok fazla sürüklememek amacıyla da beslenme çantalarının olması gerekiyor” dedi.

Haberler 25.09.2017 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Merve Sonay Yalçn, yaplan aratrmalar sonucunda, beslenme düzeninin ileri yalardaki beslenme düzeniyle balantl olduunun ortaya çktn söyledi. Özellikle okul çandaki çocuklarn hem bedensel ve zihinsel geliimlerini tamamlayabilmeleri hem de eitim sürecinde baarl olabilmeleri için beslenme düzeninin oldukça önemli olduunu vurgulayan Yalçn, ebeveynlere uyarlarda bulundu.

Günde 8-10 bardak su içilmeli

Sabah kahvaltsnda, yumurta ve süt türevleri ile ceviz veya zeytin gibi besinlerin tüketilmesi gerektiini ifade eden Yalçn, Ya bakmndan zengin ve iyi yalarn olduu besinlerin olmas gerekiyor. Geç uyanma gibi sorunlar varsa da beslenme çantas hazrlanp bu çantalarn içine sebzelerden, peynirden, yumurtadan younluklu güzel bir sandviç hazrlanp çocuklarn bunlar yannda götürmesi salanabilir. Okulda abur cubur tüketimi de olabilir. Bunlar da düünüp evde yaplan salkl keklerden, sevdikleri tatllardan götürmelerini salayabilirsiniz. Onlar kantine çok fazla sürüklememek amacyla beslenme çantalarnn olmas gerekiyor. Abur cubur dediimiz eyler yal cipsler, asitli içecekler gibi yiyeceklerdir. Bunlara yönelmemeleri için de ayran, süt veya evde yaplm meyve suyunu yannda götürebilir. Su tüketimine de çok dikkat edilmesi gerekir. çünkü çocukta çok hareket olacaktr. Günlük 8-10 bardak kadar su içmeleri önerilir dedi.

Kantinlerde süt satm yaplmal

Ebeveynlerin beslenmesinin çocuu etkilediine dikkat çeken Yalçn, unlar kaydetti:

O yüzden aile bireylerinin de doru beslenmesi gerekir ki çocuklar da bunu görüp örnek alsn. çünkü beslenme düzeni çocuk yata balar ve ilerleyen yalarda da devam edecektir. Öünlerini atlamamalarnn mümkün olduunca takip edilmesi gerekiyor. Onun dnda çok fazla tuz, yal kzartma, cips tarz besinlerin tüketilmemesi için anne babalarn çocuklarn daha salkl bir ekilde beslenmelerini salamas gerekiyor. Okul kantinlerinde süt satm fazla olmuyor. Bunun arttrlmas gerekiyor. Yemekhaneli okullarda beslenme deerinin yüksek olduu yemeklerin yaplmas gerekiyor. Okullara da çok büyük görevler düüyor bu süreçte. Aileler bunu menüleri isteyerek kontrol edebilirler. Bu ekilde çocuklarna beslenme düzeni oluturmada daha faydal olabilirler.

Ana Sayfaya Git