Doğru beslenme göz hastalıklarını önleyebilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selvi "Bilinçli ve doğru beslenme çeşitli göz hastalıklarının gelişimini ve ilerlemesini önleyebilir"

Haberler 13.07.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göz Hastalklar Uzman Op. Dr. Cem Selvi, bilinçli ve doru beslenmenin çeitli göz hastalklarnn geliimini ve ilerlemesini önleyebileceini belirtti.

Op. Dr. Selvi, yapt yazl açklamada, genel saln korunmasnda olduu gibi göz salnn korunmasnda da besinlerin çok önemli olduuna iaret etti.

Bilinçli ve doru beslenmenin çeitli göz hastalklarnn geliimini ve ilerlemesini önleyebileceini vurgulayan Selvi, katarakt, sar nokta, göz kuruluu gibi çeitli göz hastalklarnn koruyucu tedavisinde tüketilmesi gereken besinlere ilikin bilgiler verdi.

GÖZ HASTALIKLARI

Cem Selvi, Omega 3, selenyum, zeaksantin, lutein, çinko ve A, C, E vitaminlerini göz salmz koruyan kahramanlar olarak adlandrabiliriz. Bu vitamin ve minarelleri içeren besinleri tüketmek görme yeteneini ve görme keskinliini korur. Ayrca makula dejenerasyonu olarak bilinen sar nokta hastal, katarakt, göz kuruluu gibi hastalklarn gelime riskini azaltr. deerlendirmesinde bulundu.

Op. Dr. Selvi, salkl gözler için bol su tüketilmesi ve kahve, çay gibi kafein içeren sv tüketiminde arya kaçlmamas tavsiyesinde bulunarak, ayrca sigarann genel saln ve gözlerin en büyük düman olduunun unutulmamas gerektiinin altn çizdi.

Ana Sayfaya Git