D.Ü hastanelerinde yönetimde revizyon

Dicle Üniversite'ne ait hastanelerde yönetim revizyonu yapıldı.

Haberler 22.04.2017 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN

DYARBAKIR-Yeni takviyelerle güçlendirilen hastane yönetimi ilk toplantsn gerçekletirdi. Hastaneler Bamüdürü Salk Yönetimi Uzman Yaar Aslan bakanlnda yaplan toplantya katlan hastane müdür ve müdür yardmclarnn görev dalm yapld.

Bamüdür Aslan; 28 yl sonra daha önce çaltm kuruma yeniden gelmekten mutluyum. Burada eski arkadalarm görmekten de çok mutlu oldum. Yeni arkadalarla çalacam içinde ayrca heyecanlym. dedi.

Bamüdür Aslan konumasn öyle sürdürdü; Aratrmalara göre bir yönetici çalt kurumda ancak be yl verimli olabiliyor. Be yl sonra kuruma alyor ve tabiri caizse adeta körleiyor. Baz eyleri göremiyor. Onun için be yl bir yönetici için kurumda en çok verimli olduu bir dönemdir.

Hastane yönetimini iyi bilmeliyiz

Hastane yönetimi ve organizasyonunun iyi bilinmesi gerektiine dikkat çeken Bamüdür Salk Yönetim Uzman Yaar Aslan; Yönetimin bilimi yoktur diyorlar, yönetim bir bilim daldr. Bunu da çok iyi bilmek gerekir. Bizler yönetim olarak hem planlama yapacaz, hem de planladmz uygulayarak etkin bir yönetim oluturacaz. Bunun için de ibirlii ve iletiim içinde olmalyz. Planlamadmz, yürütemediimiz, i bölümü yapmadmz ve denetimini yapmadmz hiçbir ite baarl olamayz. diye konutu.

Hastaneler karmak kurumlardr

Hastanelerin karmak kurumalar olduunu ifade eden Aslan; 50 den fazla branlar bulunan hastanelerimizde hepimiz hastalara hizmet için varz. Doktor salk hizmetini verirken, bizlerde onlara gerekli idari, mali ve teknik hizmetlerinde ihtiyaç duyduklar sunmakla yükümlüyüz. Hasta memnuniyeti ve çalan memnuniyeti için iyi ve kaliteli hizmet sunmak zorundayz. Onun için doktorlar ne kadar iyi hekimlik yaparsa yapsn, yönetim olarak iyi bir altyapy hazrlayamazsak kaliteli bir hizmet sunamayz. Yönetimimizde çok tecrübeli, deneyimli, arkadalarmz vardr. Ekibimizi genç ve dinamik yeni arkadalarmzla takviye ettik. Daha da güçlendik. dedi.

Fedakarlk birinci vazifemiz olmal

Fedakarlk yöneticinin birinci vazifesidir diyen Bamüdür Yaar Aslan öyle dedi; Yöneticinin saat mefhumu yoktur. Hastanelerimiz 24 saat üzeri çalan bir kurumdur. Yönetim olarak bizlerde 24 saat çalmak ve denetimler yapmak zorundayz. Önceliimiz sorunlar tespit etmek ve çözüm yollarn bulmaktr.

Bamüdür Yaar Aslan konuma sonunda toplantya katlan hastane müdür ve müdür yardmclarna Dicle Üniversitesi Hastaneleri bamüdürlüü Organizasyon emasn datt.

emaya göre görev dalm öyle ;

Bamüdür Uzman Yaar Aslan, dari ve Destek Hizmetleri Müdürü Oktay Artürk, Mali Hizmetler Müdürü M.Sddk Teksin ve Teknik Hizmetler Müdürü Haim Kaya,

Müdür Yardmclklarna da, Mehmet Soysal, smail Karaman, Mehmet ah Soner, Fuat Domu, Ahmet Bülent Baykale, Müride Belgin Nacitarhan ve Zelal Özel getirildi. Biyomedikal ve Kalibrasyon Hizmetleri Birimi Sorumluluuna Ayhan Güngörmez getirilirken, Pnömatik Birimi sorumluluuna da Bünyamin Durup getirildi. Hastaneler Nöbetçi Amirliine de Mahmut Uluç, Cemil Ateman, Orhan Kaplan ve Adil Yaar getirildi.

Ana Sayfaya Git