D.Ü hastanelerinde yönetimde revizyon

Dicle Üniversite'ne ait hastanelerde yönetim revizyonu yapıldı.

D.Ü hastanelerinde yönetimde revizyon

Yılmaz BEKLEYEN

DİYARBAKIR-Yeni takviyelerle güçlendirilen hastane yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Hastaneler Başmüdürü Sağlık Yönetimi Uzmanı Yaşar Aslan başkanlığında yapılan toplantıya katılan hastane müdür ve müdür yardımcılarının görev dağılımı yapıldı. 

Başmüdür Aslan; 28 yıl sonra daha önce çalıştığım kuruma yeniden gelmekten mutluyum. Burada eski arkadaşlarımı görmekten de  çok mutlu oldum. Yeni arkadaşlarla çalışacağım içinde ayrıca heyecanlıyım. ” dedi.

Başmüdür Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü;” Araştırmalara göre bir yönetici çalıştığı  kurumda ancak beş yıl verimli olabiliyor. Beş yıl sonra kuruma alışıyor ve tabiri caizse adeta körleşiyor.  Bazı şeyleri göremiyor. Onun için beş yıl bir yönetici için  kurumda en çok verimli olduğu bir dönemdir. “

“Hastane yönetimini iyi bilmeliyiz”

Hastane yönetimi ve organizasyonunun iyi bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Başmüdür Sağlık Yönetim Uzman Yaşar Aslan; “ Yönetimin bilimi yoktur diyorlar, yönetim bir bilim dalıdır. Bunu da çok iyi bilmek gerekir.  Bizler yönetim olarak hem planlama yapacağız, hem de planladığımızı uygulayarak etkin bir yönetim oluşturacağız. Bunun için de işbirliği ve  iletişim içinde olmalıyız. Planlamadığımız, yürütemediğimiz, iş bölümü yapmadığımız ve denetimini yapmadığımız hiçbir işte başarılı olamayız.” diye konuştu.

“Hastaneler karmaşık kurumlardır”

Hastanelerin karmaşık kurumalar olduğunu ifade eden Aslan; “ 50 den fazla branşlar bulunan  hastanelerimizde hepimiz hastalara hizmet için varız.  Doktor sağlık hizmetini verirken, bizlerde onlara gerekli idari, mali ve teknik hizmetlerinde ihtiyaç duydukları sunmakla yükümlüyüz. Hasta memnuniyeti ve çalışan memnuniyeti için iyi ve kaliteli hizmet sunmak zorundayız. Onun için doktorlar ne kadar iyi hekimlik yaparsa yapsın, yönetim olarak iyi bir altyapıyı hazırlayamazsak kaliteli bir hizmet sunamayız. Yönetimimizde çok tecrübeli, deneyimli, arkadaşlarımız vardır. Ekibimizi genç ve dinamik  yeni arkadaşlarımızla takviye ettik. Daha da güçlendik.”  dedi.

"Fedakarlık birinci vazifemiz olmalı"

Fedakarlık yöneticinin birinci vazifesidir” diyen Başmüdür Yaşar Aslan şöyle dedi; “Yöneticinin saat mefhumu yoktur. Hastanelerimiz 24 saat üzeri çalışan bir kurumdur. Yönetim olarak bizlerde 24 saat çalışmak ve denetimler yapmak zorundayız. Önceliğimiz sorunları tespit etmek ve çözüm yollarını bulmaktır. “

Başmüdür Yaşar Aslan konuşma sonunda toplantıya katılan hastane müdür ve müdür yardımcılarına “Dicle Üniversitesi Hastaneleri başmüdürlüğü Organizasyon Şeması’nı” dağıttı.

Şemaya göre görev dağılımı şöyle ;  

Başmüdür Uzman Yaşar Aslan, İdari ve Destek Hizmetleri Müdürü Oktay Arıtürk, Mali Hizmetler Müdürü M.Sıddık Teksin ve Teknik Hizmetler Müdürü Haşim Kaya,

Müdür Yardımcılıklarına da, Mehmet Soysal, İsmail Karaman, Mehmet Şah Soner,  Fuat Doğmuş, Ahmet Bülent Baykale, Mürşide Belgin Nacitarhan ve Zelal Özel getirildi. Biyomedikal ve Kalibrasyon Hizmetleri Birimi Sorumluluğuna Ayhan Güngörmez getirilirken, Pnömatik Birimi sorumluluğuna da Bünyamin Durup getirildi. Hastaneler Nöbetçi Amirliğine de Mahmut Uluç, Cemil Ateşman,  Orhan Kaplan ve Adil Yaşar getirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz