Egzersiz yapmak için 10 neden!

Düzenli egzersiz yapmanın kilo kontrolünden parlak bir cilde, iyi bir duruştan ağrı ve sızılarda azalmaya, stresi azaltmaktan uyku kalitesini arttırmaya kadar bir çok faydası olduğunu belirten Herbalife Global Fitness Eğitim Direktörü Samantha Clayton, düzenli egzersize başlamak için motivasyon sağlayacak 10 nedeni paylaştı.

Haberler 04.01.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha salkl olmak için hiç üphesiz egzersiz yapmamz ve besin deeri yüksek gdalar tüketmemiz gerekiyor. Genellikle d görünümümüz bizi daha kolay motive eder, ancak özellikle yamz ilerledikçe, d görünümümüz deiime urar. Gençken kolaylkla elde ettiimiz sonuçlara ulamak için iki kat çalmamz ve iki kat disiplinli olmamz gerekir. Vücudumuz deise de salkl olma arzumuzun asla deimemesi gerektiini belirten Fitness Eitim Direktörü Samantha Clayton, düzenli egzersiz yapmann faydalarn paylat:

1 - Parlak Bir Cilt

Egzersiz yaptnzda, vücudunuzda kan akn arttrrsnz. Egzersiz sonras cildinizde oluan parlaklk gün boyu sürmeyebilir ancak her bir egzersizden sonra daha parlak bir görünüme kavuabilirsiniz.

2 - yi Bir Duru

Düzenli olarak egzersiz yaptnzda, duruunuz hakknda daha bilinçli olabilirsiniz. Vücudunuzla ilgili güven kazandnzda ve hareket farkndal gelitirdiinizde, vücudunuz için neyin doru olduu konusunda daha bilinçli hareket edeceksiniz ve kamburluk geçmite kalacak. Daha da önemlisi, iyi bir duru daha uzun görünmenizi salayacak.

3 - Ar ve Szlarda Azalma

Gün boyu oturmanz nedeniyle eklemleriniz sertlemise, daha sk hareket etmek bu sertliin azalmasna yardmc olacaktr. Hareketsiz eklemler sertleir. Düzenli hareket ettiinizde, hareket kabiliyetiniz geliir ve günlük hayatta daha kolay hareket edebilirsiniz.

4 - Vücut Kompozisyonunda yileme

Egzersizi hayatnzn bir parças haline getirdiinizde, vücudunuzdaki yalardan kurtulurken yasz kas kütlenizi de arttrabilirsiniz. D görünümünüz açsndan mükemmel bir gelime olan bu durum, ayn zamanda vücudunuzun kalori yakma konusunda daha verimli hale gelmesine de yardmc olacaktr.

5 - Mutluluk

Fiziksel egzersiz, günlük hayatnzda daha mutlu hissetmenizi salayabilir. Aktif olduunuzda vücudunuz daha fazla endorfin salglar ve endorfin, vücudun doal mutluluk hormonudur. Ayrca vücudunuza daha iyi baktnz için de mutlu olabilirsiniz. Bu baar hissi genellikle kendinizi daha iyi hissetmenizi salar.

6 - Kilo Kontrolü

Egzersiz ar kilo almanz engelleyerek kilo kaybn muhafaza etmenize yardmc olur. Fiziksel aktivite kalori yakmanz salar. Aktivite ne kadar younsa, o kadar çok kalori kaybedersiniz.

7 - Daha Fazla Enerji

Düzenli fiziksel aktivite, kas gücünüzü ve dayankllnz arttrabilir. Egzersiz yaptnzda, kardiyovasküler sisteminizin daha iyi çalmasna yardmc olmak için vücudunuzun dokularnza oksijen ve besin maddesi aktarmas gerekir. Kalbiniz ve akcierleriniz daha verimli çaltnda, günlük ilerinizle ilgilenmek için daha fazla enerjiniz olur.

8 - Daha Az Stres:

Egzersiz günlük stresten geçici olarak uzaklamanza yardmc olur. Youn gündelik yaamn dna çkarak kendinize odaklanmak stres hissinin azalmasna yardmc olur. Pek çok insann stresle baa çkmak için salksz gdalar tükettii düünüldüünde, stres seviyesinde azalmann kilo kaybn destekleyebileceini söyleyebiliriz.

9 - Yeni nsanlarla Tanmak

Spora balamak, yeni arkadalar edinmenize yardmc olabilir ya da eski arkadalarla yeniden ba kurmak için daha salkl bir frsat sunabilir. Bizler genellikle sosyallemek için yemee çkarz ancak spor yapmak bel çevresi için kesinlikle daha iyi bir seçenektir!

10 - Uyku Kalitesi

Egzersiz, vücudunuzun ssn arttrr. Tekrar normale dönerken, rahatlamanz ve uykuya hazr olmanz salayacaktr. Aktivite stres seviyenizi de düürecei için gece uykuya dalmak kolaylaacaktr.

Ana Sayfaya Git