Evde bakım hizmeti yaşlılara umut oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının YADES programı kapsamında Şanlıurfa'da yardıma muhtaç 65 yaş üstü 2 bin yaşlıya evlerinde kişisel bakım, temizlik ve sağlık hizmeti sunuluyor.

Haberler 03.06.2017 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca yürütülen Yal Destek Program (YADES) kapsamnda, anlurfada bulunan kimsesiz, engelli ve yardma muhtaç 65 ya üstü kiilere evlerinde kiisel bakm, temizlik ve salk hizmeti veriliyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesinin koordinesi ve e finansmanyla yürütülen ve Bakanlkça finanse edilen projeyle yaklak 2 bin yalnn kiisel bakmlar, tedavileri ile evin temizlik, bakm ve onarmlar yaplyor, tüm ihtiyaçlar gideriliyor.

Yallarn korunmas, desteklenmesi, bakmlarnn yaplarak yaamlarnn kolaylatrlmasna yönelik proje çerçevesinde ziyaret ettikleri yallarla sohbet edip skntlarn dinleyen ekipler, sorunlarn çözümü için çaba harcyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesi Bakan Nihat çiftçinin ei Sema çiftçi, gazetecilere yapt açklamada, proje kapsamnda yallara biyolojik, sosyal ve psikolojik destek salamann amaçlandn söyledi.

EVDE SALIK HZMET

Ekiplerce tespit edilen yaklak 2 bin yaly ziyaret ettiklerini belirten çiftçi, öyle konutu:

Ziyaretlerimizde yallarn öz güvenlerini kazanmalar ve sosyal ortamlara katlmalarn salyoruz. Yallarmzn evde bakmlarn, evde yaplmas gereken bakm ve onarm ilerini ve doktor eliinde salk kontrollerini yapyoruz. Sosyal etkinlikler kapsamnda da yallarmzla yemekte buluup gezilere götürüyoruz. Ayrca belediyenin açt çeitli kurslara katlmalarn salyoruz. Biz, elimizden geldii kadar yallarmza destek vermeye çalyoruz ancak ayn hassasiyeti vatandalarmzdan da bekliyoruz. Vatandalarmz 153 çar merkezini arayp bildirmesi durumunda biz yardmc olmaya hazrz.

Fidan Dinçolu da 60 yanda olduunu ve kendisinin de yal olmas nedeniyle eine gerei gibi bakamadn anlatt. Dinçolu, 67 yandaki bakma muhtaç einin tüm ihtiyaçlarnn karlandn belirterek bata anlurfa Büyükehir Belediyesi olmak üzere tüm ekibe teekkür etti.

Ana Sayfaya Git