Görüş Bildir

Evde bakım hizmeti yaşlılara umut oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının YADES programı kapsamında Şanlıurfa'da yardıma muhtaç 65 yaş üstü 2 bin yaşlıya evlerinde kişisel bakım, temizlik ve sağlık hizmeti sunuluyor.

Evde bakım hizmeti yaşlılara umut oldu

ŞANLIURFA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yürütülen Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında, Şanlıurfa'da bulunan kimsesiz, engelli ve yardıma muhtaç 65 yaş üstü kişilere evlerinde kişisel bakım, temizlik ve sağlık hizmeti veriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin koordinesi ve eş finansmanıyla yürütülen ve Bakanlıkça finanse edilen projeyle yaklaşık 2 bin yaşlının kişisel bakımları, tedavileri ile evin temizlik, bakım ve onarımları yapılıyor, tüm ihtiyaçları gideriliyor.

Yaşlıların korunması, desteklenmesi, bakımlarının yapılarak yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik proje çerçevesinde ziyaret ettikleri yaşlılarla sohbet edip sıkıntılarını dinleyen ekipler, sorunların çözümü için çaba harcıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında yaşlılara biyolojik, sosyal ve psikolojik destek sağlamanın amaçlandığını söyledi.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Ekiplerce tespit edilen yaklaşık 2 bin yaşlıyı ziyaret ettiklerini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:

"Ziyaretlerimizde yaşlıların öz güvenlerini kazanmaları ve sosyal ortamlara katılmalarını sağlıyoruz. Yaşlılarımızın evde bakımlarını, evde yapılması gereken bakım ve onarım işlerini ve doktor eşliğinde sağlık kontrollerini yapıyoruz. Sosyal etkinlikler kapsamında da yaşlılarımızla yemekte buluşup gezilere götürüyoruz. Ayrıca belediyenin açtığı çeşitli kurslara katılmalarını sağlıyoruz. Biz, elimizden geldiği kadar yaşlılarımıza destek vermeye çalışıyoruz ancak aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Vatandaşlarımız 153 çağrı merkezini arayıp bildirmesi durumunda biz yardımcı olmaya hazırız."

Fidan Dinçoğlu da 60 yaşında olduğunu ve kendisinin de yaşlı olması nedeniyle eşine gereği gibi bakamadığını anlattı. Dinçoğlu, 67 yaşındaki bakıma muhtaç eşinin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi