Evde Kal, Sağlıkla Kal

Tüm dünyayı etkisine alan ve ülkemizde de hızla yayılan koronavirüse karşı özellikle yaşlıların ve kronik hastalığı olanların evde kalarak risklerini azaltması kritik önem taşıyor. Peki olası bir sağlık hizmeti ihtiyacı baş gösterirse? İşte bu noktada normal şartlarda hastaneye ya da yakın bir polikliniğe giderek faydalandığınız hizmetleri evinizde de alabileceğinizi belirten Sağlık Uzmanı Dr. Behiç Berk Kuğu; evde bakım hizmetleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Haberler 26.03.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkemizde de hzla yaylmaya devam eden yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak için deil hastaneye gitmek, sokaa çkmak bile bal bana bir tehdit olutururken, evde bakm hizmeti günümüzde çok daha fazla önem tayor. Enjeksiyondan kan almaya, röntgen ve ultrasondan serum takma, yara bakm ve pansumana dek bir çok hizmet, hastane ya da poliklinik yerine evde verilebiliyor. Yeni koronavirüs nedeniyle izolasyon tedbirlerinin en üst seviyede alnd ülkemizde, özellikle yal ve kronik hasta gruplarna söylenecek en güzel sözün Evde kal, salkla kal olduunu söyleyen Salk Uzman Dr. Behiç Berk Ku evde bakm hizmetlerinin hastalara, kronik hastal olanlara ve yallara birçok fayda saladn belirterek, bu faydalar öyle anlatyor:

Evde salk hizmetinin faydalar

Evde salk hizmetiyle hastane enfeksiyonu gibi çok önemli bir risk ortadan kaldrlrken hastann oturduu yerden tüm klinik süreci hastane ortamndaymçasna takip edilebiliyor. Hasta yaknlar da istedikleri an bütün tedavi ve bakm sürecinin nasl yapldn takip edebiliyorlar. Hastalarmza ihtiyaçlar olan her türlü tbbi ekipman ve malzemeyi temin ediyoruz. Kiiye özel bakm avantaj salayan evde bakm hizmeti, hastane psikolojisini yaatmazken ayn zamanda zaman tasarrufu salyor. Hastann ve yaknlarnn yaam kalitesini yükseltiyor, salk hizmetine annda ulaabilme düüncesi kiide güven oluturup korku ve endielerini azaltyor. Evde bakm sürecinin profesyonel salk çalanlar tarafndan yürütülüyor olmas ve sürekli bu çalan personeli denetleyen kiilerin olmas sistemin sorunsuz yürümesini salyor.

Farkl branlarda hekimlerle görüme

Dr. Behiç Berk Kuu, evde bakm hizmetleri sayesinde hastann yaptrmas gereken tahliller için aç karnna evden çkarak hastaneye gitmesine gerek kalmadn belirterek Salk ekipleri evinize geliyor, tahliller için gereken kan veya uygun örnei alyor, daha sonra laboratuvar sonuçlarn adresinize teslim ediyor. Ayrca 7/24 telefonda hizmet veren Medical çar merkezini arayarak da gerek sonuçlarnzla ilgili doktorlardan görü alabilir gerekse salk sorunlarnz hakknda doktorlardan bilgi alabilirsiniz diyor. Dr. Behiç Berk Ku kiinin ihtiyaçlarna bal olarak farkl branlarda -çocuk Hastalklar, Nöroloji, Dahiliye, Göüs Hastalklar gibi- birçok brantan hekimin de evde hizmet sunabildiini vurguluyor.

Ana Sayfaya Git