Göz kapağı düşüklüğüne dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hakan Yüzer, “Göz çevresinde görülen sorunlar birçok kişinin canını sıkar ve hatta psikolojisini de olumsuz yönde etkiler. Bu sorunlardan biri de göz kapağı düşüklüğüdür” dedi.

Haberler 26.10.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göz kapa düüklüü, tbbi ismi ile ptozisin, her ya grubunda görülebilen, göz kasnn zayflamasna veya hiç çalmamasna bal olarak meydana gelen bir göz hastal olduunu dile getiren Op. Dr. Hakan Yüzer, Doumsal olarak göz kasnn hiç gelimedii durumlarda (konjenital ptozis) bebek bir veya her iki göz kapa düüklüü ile doar. Göz kapa düüklüü, gözün kapann gözün alt kapana doru dümesi eklidir diye konutu.

GÖZ KAPAI DÜÜKLÜÜ

Göz kapa düüklüünün birçok sebebi olabileceine dikkat çeken Op. Dr. Hakan Yüzer, açklamasn öyle sürdürdü:

Göz kapanda meydana gelen ödem, enflamasyon, tümöral durumlar, kontakt lens kullanm, göz kapann travmatik nedenlerle ya da yaa bal olarak geveme durumu gibi. Bunlarn dnda nörolojik baz sorunlar (göz kapan kaldrma konusunda görevli sinirin eker hastal ya da yüksek tansiyona bal olarak veya kafa içindeki dolam srasnda oluan baslar, sinir-kas kavandaki baz patolojiler ve göz kaslarn da etkileyen birtakm kas hastalklar) nedeniyle de göz kapa düüklüü meydana gelebilir. Göz kapa düüklüü mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalktr. Kiinin sosyal yaamn olumsuz yönde etkileyebilen bu rahatszlk ayn zaman da görme ilerleyen zamanda görme sorununa da neden olabilmektedir.

TEDAV EDLME OLASLII

Op. Dr. Hakan Yüzer, göz kapa düüklüü tedavisi konusunda ise unlar söyledi:

Göz kapa düüklüünde tedavi olarak genellikle cerrahi planlanmaktadr. Doutan göz kapa düüklüklerinde eer kapak gözün görme aksn etkileyecek kadar aada ise beklenmeden ameliyat edilmelidir. leri yata olan kapak düüklüklerinde göz kapa dardaki deri üzerinden ya da göz kapann içinden müdahale edilerek ameliyat edilebilmektedir. Bu ameliyatlardan sonra 1 hafta beklenir ve gerekli görülürse dikiler alnr. Ameliyat sonras 3-6 ay beklenir son durumu görülür .Yüzde 10 ihtimal ile ikinci bir ameliyat gerekebilir. Baz durumlarda ayrca kaa ve göz kapa üzerine müdahale edilerek baka problemler varsa onlarda çözülebilir.

Ana Sayfaya Git