Gülüş Estetiği!

Diş Hekimi Mahmut Genç, gülüş estetiğinde dişlerin önemli olmadığını belirtti. Genç, “Gülümseme evrensel sayabileceğimiz çok az durumdan bir tanesidir Dünyanın neresine giderseniz gidin durumdalar karşısında verilen jest mimik ve gülümsemeler aynıdır Ağız köşelerini çekerek yüz kaslarını harekete geçiren basit bir eylem, dostluğu, güveni ve sıcaklığı iletme potansiyeline sahiptir” dedi.

Haberler 10.06.2019 - 13:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

yi bir gülümsemenin sosyal ve profesyonel ortamlarda gerekli olan iyi bir ilk izlenim brakmada çok önemli olabileceini ifade eden Di Hekimi Mahmut Genç, Mükemmel gülüün anatomisini ve mevcut gülüünüzde nasl baaracanz ya da iyiletirecei konusunda unlar söyledi; Birçok yüz kasnn kaslmasyla balayan gülümseme, aslnda dilerden, dudaklardan ve gözlerden oluur. Bu bileenler arasndaki doru denge, güzel, scak ve her eyden önce orijinal olarak alglanan bir gülümsemeyi oluturur.

Yüz kaslar Gerçekten güzel ve mutlu bir gülümsemeyle sonuçlanan birçok yüz kas deiiklii var. Yanaklar, dileri ve dudaklar vurgulayarak geriye ve yukarya doru çekilir. Göz çevresindeki kaslar daralr ve gözleri vurgular.

GÜLÜÜN ESTET

Dudaklar; Dudaklarn büyüklüü, ekli ve simetrisi gülüün çerçeveledii için önemlidir. Dolgun dudaklar gençlik, duygusallk ve cömertlik ile ilikilidir. Tek bir mükemmel dudak ekli veya ebad yoktur, ancak çok sayda çalma en çekici olduu düünülen dudaklarn ortak birçok özellie sahip olduunu göstermitir.

Dudak snrnn tepesi ile burun taban arasnda keskin bir aç, Alt dudan gülümseme srasnda çizdii yay, Yüzün her iki tarafndaki dudaklarn simetrisi, Üst dudak alttan biraz daha küçük olmas gerektiini anlatan Di Hekimi Mahmut Genç, Dudaklarn merkezi, kenarlardan daha dolgun olmaldr. çekici görünen dudaklara ek olarak, mükemmel gülü dudaklarn yüze ve die orantl olmasn gerektirir. dudaklar gülümseme srasnda boluktaki dilerin yaklak% 70ini göstermeli ve simetrik görünmelidir. Dudaklar gülümseme srasnda estetik dileri çerçeveler. Gülümseme estetiinin en önemli parças dilerdir .Görünümleri veya eksiklikleri birey hakknda çok ey söyler.Di ve di etlerinin görünümü erkeklie, kadnla, kuvvete, gençlie, salk ve kiisel bakm ve hijyene dair kardaki insan hakknda fikirler verebilir .

DLERN ETKS

Dilerin ve di etlerinin boyutu, rengi ve ekli önemlidir, çünkü salnz ve duygularmz aktarrlar. evrensel u di güzeldir diyebildiimiz bir kalp yoktur Her bireyde farkllk gösteren kiisel olarak yüz hatlar ile uyumlu göze bütün olarak güzel görünen diler vardr. Genellikle üst ve alt dilerin dizilimleri istenen nizamda olmaldr. Dilerin yükseklik, genilik ve büyüklük oranlarnn birbirine göre matematiksel kurallar vardr. Üst ve alt diler birbiri ile olan konumu önemlidir. * Diler gülümsemeyi doldurmal gülümseme srasnda dudak köeleri ile diler arasnda karanlk alanlar olmamaldr. Beyaz ve temiz görünmelidir. Di eti dileri sarmal ve salkl olmaldr. Üst diler gülümseme srasnda alt dudan oluturduu yaya paralel olmaldr. Sa ve sol dilerde simetri olmaldr ancak küçük farkllklar doallk için braklabilir diye konutu.

DUDAKLARIN ÖNEM

Dilerin ve dudaklarn oluturduu bir gülüün ekli ne kadar güzel olursa olsun, insanlar gülüün ne kadar gerçek olduunu deerlendirmek istediinde gözlere baktn kaydeden Di Hekimi Mahmut Genç, açklamasn öyle sürdürdü: Gözler ve az, insanlarn herhangi bir yüz hakknda fark ettikleri iki ana odak alandr. Gülümseme ile uyumayan gözler tarafndan gösterilen duygular ve ifadeler daha sonra gerçekçilik eksiklii izlenimi veriyor. Parlak ve hareketli gözler duyarl, uyank ve zeki olarak karmza çkyor. Gözlerin etrafndaki daireler, torbalar veya renk solmas, salkszlk, kendini ihmal etme veya stres hissi verebilir. Yüz estetii doktorlar ve di hekimleri, yüz ile ilgili ve gerçekten de gülümsemeyle vurgulanan görünüm sorunlarn optimize etmek, gelitirmek veya düzeltmek söz konusu olduunda doal bir ibirlii yaparlar.

Ana Sayfaya Git