Hamilelik belirtileri nelerdir?

Eşinizle birlikte hamile kalmaya çalışıyor olabilirsiniz. "Hamile miyim?" sorusunun cevabını en iyi kadın doğum uzmanı doktorunuzun yapacağı testler verecektir ama bazı işaretler de bu konuda size fikir verebilir.

Haberler 06.11.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamilelik, hele ki zamanlamas da doruysa, dünyann en güzel eylerinden biri. Kadn vücudu hamile kald ilk andan itibaren baz iaretler veriyor. Hamileliin belirtilerinin banda reglin gecikmesi geliyor. Eer regliniz beklediiniz tarihte gelmediyse üphelenmeye balayabilirsiniz. Zaman zaman çamarnzda görebileceiniz damlamalar regl olduunuzu düündürse de bunlarn gebeliin ilk günlerinde, yumurtann rahme yerlemesinden kaynaklanan kanamalar da olabileceini aklnzda tutmanz gerekiyor.

Aryan memeler de gebeliin güçlü belirtilerinden. Her zamanki sutyeniniz bugünlerde biraz dar geliyorsa, memelerinizde bir hassaslk ve arlk hissediyorsanz, meme uçlarnz koyulatysa ve damarlarnz belirginletiyse, bu gebeliin belirtilerinden biridir.

Gebeliin bir dier belirtisi, sürekli yorgunluk ve uykusuzluktur. Bu vücudunuzdaki hormonlarn artndan kaynakl olabilir. çou kadnda ilk trimesterin sonunda yorgunluk hali de sona erer.

Hamileliin belirtilerinden bulant, en yaygn bilinenlerden bir tanesidir. Genelde 6nc haftada balasa da baz kadnlar daha erken safhalarda da sabah bulantlar yaayabilir. kinci trimesterde sona erecek bu sorun için yapabileceiniz en iyi ey midenizi bastracak hafif yiyecekler yemektir.

Hamilelik belirtileri nelerdir

Sk sk tuvalete gitme ihtiyac da gebeliin belirtileri arasndadr. Zira hamileyken vücudunuz ekstra svlar üretir, bu da mesanenizin normalden fazla çalmasna neden olur.

Hamileliin sebeplerinden bir dieri, nefes darldr. çünkü büyümekte olan cenin oksijene ihtiyaç duyar, bu da annenin daha fazla oksijene ihtiyaç duymas anlamna gelir. Bu durum hamilelik boyunca devam edebilir. Özellikle de bebek büyüyüp akcierlerinize ve diyaframnza bask yapnca...

Ba ars da gebeliin belirtilerinden olabilir. Bu da yine hormon deiiklii kaynakl bir durumdur. Eer hamile olduunuzdan üphe ediyorsanz ba arsna kar aldnz ar kesiciler konusunda dikkatli olmalsnz. Normalde srt ars yaamayan baz kadnlarn gebe kaldklarnda bel ars yaadklar da görülmütür. Hamilelik boyunca kilo aldkça bu ary çekmeye devam etmeniz muhtemeldir.

Yaadnz kramplar can m?

Regl dönemlerinde yaadnz kramplarn benzerini yayor olmanz da hamilelik belirtisi olabilir. çünkü rahminiz kendini bebee hazrlarken geniler ve bu tür kramplar ortaya çkabilir.

Cannzn sürekli eki bir eyler istemesi ya da normalde çok sevdiiniz baln kokusunun bile midenizi bulandrmas da Hamile miyim? sorusu üzerine düünmeniz için mantkl bir sebeptir.

Öte yandan daha geçen hafta giyebildiiniz pantolon bugün dar geliyorsa, ikinlik ve kabzlk sorunlar yayorsanz, gebelik nedeniyle artan progesteron salgnzn sindirim sisteminizi etkiledii söylenebilir.

Ruhsal durumunuzdaki deiiklikler, vücut scaklnzn yükselmesi, koku alma duyunuzun kuvvetlenmesi ve zaman zaman yaanan ba dönmeleri de dier gebelik belirtileri arasndadr.

Eer bu belirtilerin birden fazlasn kendinizde gözlemliyorsanz, eczaneden bir gebelik testi alarak kafanzdaki sorulara ksmen de olsa yant bulabilirsiniz. Ancak unutmayn, en bata da dediimiz gibi, Hamile miyim? sorusunun cevabn en iyi doktorunuz verir.

Ana Sayfaya Git