Hastanelerde randevu sistemi

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla afişli çalışma başlattı.

Haberler 29.12.2016 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hastanelerde vatandan sra beklemesini engellemek isteyen sekreterlik, bir süre önce uygulamaya geçirilen sistemin kullanmn yaygnlatrmak için ilan panolarna ve belediye otobüslerine, Artk hastanelerde sra beklemek yok , Hemen Alo 182 ara doktorundan randevunu al ve Sen deil doktorun seni bekliyor sloganlar yer alan afiler yerletirdi.

Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreterlii Genel Sekreteri Mehmet ükrü Budak, sistem hakknda farkndalk oluturmak için çaltklarn ifade etti.

Sistemin kullanmnda istenilen seviyeye ulalmadn dile getiren Budak, Bunun üzerine farkndalk kampanyas balattk. Hastanelerimizde bununla ilgili duyurular yaptk. Amacmz 40 hastanenin tamamnda hastann sistemi kullanp kendi muayene saatlerini ve hekimlerini belirlemeleridir. dedi.

RANDEVULU SSTEM

Budak, vatandan sistem sayesinde kolayca randevu alp sra beklemeden muayene olabildiine iaret ederek, unlar söyledi:

Vatanda sistemle kuyrua girmeden istedii saatte hastaneye gelebiliyor. Böylece hastane içinde ylma olmuyor. Eer kampanyamz iyi bir sonuç verirse hastanelerde ylmalar olmayacak. Gün içerisine hasta dalacak ve koridorlarda kuyruk olumayacak. Kuyruksuz hastanelere doru gidiyoruz. Hedefimiz, vatandamzn memnuniyetini artrmaktr.

Sistemden yararlanan hastalardan Yusuf Aydn, sistem sayesinde hastanede doktor kuyruunda beklemediini dile getirerek, Eskiden sabah erkenden hastane önünde sraya giriyorduk. Yaplan uygulama çok güzel. dedi.

Ali ler de uygulamann büyük kolaylk olduunu vurgulayarak, Eskiden sra için sknt yayorduk ama imdi daha rahat bir ekilde tedavi oluyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git