Görüş Bildir

Hastanelerde randevu sistemi

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) hakkında vatandaşı bilgilendirmek amacıyla afişli çalışma başlattı.

Hastanelerde randevu sistemi

Hastanelerde vatandaşın sıra beklemesini engellemek isteyen sekreterlik, bir süre önce uygulamaya geçirilen sistemin kullanımını yaygınlaştırmak için ilan panolarına ve belediye otobüslerine, "Artık hastanelerde sıra beklemek yok" , "Hemen Alo 182 ara doktorundan randevunu al" ve "Sen değil doktorun seni bekliyor" sloganları yer alan afişler yerleştirdi.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Genel Sekreteri Mehmet Şükrü Budak, sistem hakkında farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını ifade etti.

Sistemin kullanımında istenilen seviyeye ulaşılmadığını dile getiren Budak, "Bunun üzerine farkındalık kampanyası başlattık. Hastanelerimizde bununla ilgili duyurular yaptık. Amacımız 40 hastanenin tamamında hastanın sistemi kullanıp kendi muayene saatlerini ve hekimlerini belirlemeleridir." dedi.

RANDEVULU SİSTEM

Budak, vatandaşın sistem sayesinde kolayca randevu alıp sıra beklemeden muayene olabildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Vatandaş sistemle kuyruğa girmeden istediği saatte hastaneye gelebiliyor. Böylece hastane içinde yığılma olmuyor. Eğer kampanyamız iyi bir sonuç verirse hastanelerde yığılmalar olmayacak. Gün içerisine hasta dağılacak ve koridorlarda kuyruk oluşmayacak. Kuyruksuz hastanelere doğru gidiyoruz. Hedefimiz, vatandaşımızın memnuniyetini artırmaktır."

Sistemden yararlanan hastalardan Yusuf Aydın, sistem sayesinde hastanede doktor kuyruğunda beklemediğini dile getirerek, "Eskiden sabah erkenden hastane önünde sıraya giriyorduk. Yapılan uygulama çok güzel. " dedi.

Ali İler de uygulamanın büyük kolaylık olduğunu vurgulayarak, "Eskiden sıra için sıkıntı yaşıyorduk ama şimdi daha rahat bir şekilde tedavi oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi