İdeal diyetinizi nasıl seçeceksiniz?

Herkes kendi için en uygun diyeti bulmak ve uygulamak ister. Fakat iş hayatından özel hayatına kadar her insan farklı faktörlerden etkilenir. En iyi diyetin yaşam tarzı, bütçe, beslenme tercihleri ve harcanan çabaya göre seçilmesi gerektiğini belirten Beslenme Danışmanı Susan Bowerman, ideal diyeti seçme önerilerini paylaştı.

Haberler 21.02.2017 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genellikle diyet yapmaya balayacak kiilerde en hassas nokta kiilerin diyet geçmileri ve forma girmeye nasl karar verdikleridir. Geçmite ulalan en yüksek ve en düük kilo deerleri, gösterilen çaba ve beklentilerin ne yönde olduu konusunda ipuçlar verir.

Beslenme Danman Susan Bowerman, bu ipuçlar ile birlikte kiiye özel diyet programnn nasl belirlenebilecei konusunda bilgiler verdi.

Herkese uyan bir diyet program yoktur

Herkese uyan bir program veya diyet plan yoktur. Her birey farkldr ve kiinin hangi besinleri sevip sevmedii, günlerinin nasl geçtii, yemek piirmeyi sevip sevmedii, ne zaman ve ne sklkla egzersiz yapt gibi etkenler uygun diyet listeleri çkartlrken öne çkan faktörlerdir. Doru bir liste öncesinde bu gibi ayrntlar deerlendirilirse çkarlacak liste, kiiye en uygun liste olacaktr.

Sk bir programa balamak vazgeçme eilimini artrr

Detaylara hakim olduktan sonra diyete balayacak kiinin ne istedii ve hedefi öne çkan dier ayrntlardr. Baz insanlar daha sk bir yaklamla ayn anda diyete girme, sigaray brakma ve egzersize balamay tercih edip büyük bir çaba gösterebilirler. Bu gibi sk yaklamlara scak bakanlar motivasyon olarak her eye sil batan balama fikrini önemser ve bugün hayatmn geri kalannn ilk günüdür motivasyonunu tarlar. Bu yaklam herkes için geçerli deildir. Ayn anda pek çok eyi deitirmeye çalmak sürecin yorucu olmasna ve dolaysyla vazgeçme olaslnn artmasna sebep olabilir.

Yava deiimler daha sürdürülebilir sonuçlara ulatrr

Bazlar daha dikkatli bir yaklam tercih ederler ve ayaklarn yere tam anlamyla basmak ve neyin daha uygun olduunu görmek isterler. Doru yolu bulmak için birkaç deiiklik yapabilirler ve bunlar günlük yaamlarnda uygulayp, sonrasnda birkaç deiiklik daha yapmaya giriirler. Zaman içerisinde yava yava son derece kapsaml diyet ve yaam tarz deiiklikleri yapm olurlar. Bu deiikliklerin köklü bir hale gelmesine frsat tandklar için, genellikle sürdürmeleri kolay olur.

Kendi seçeneklerinizi deerlendirin

Size en uygun yöntemi belirlemek salkl bir diyet ve yaam tarz plan yapmanza yardmc olur. Sizi ayn noktaya götürecek pek çok farkl yol olabilir, bazlar ksa ve dorudandr, bazlar ise biraz daha dolambaçldr. Bu durum, bunlardan birinin dierinden daha iyi olduu anlamna gelmez. Burada öne çkan ayrnt gerçekçi olarak neler yapabileceinizi bilmenizdir. Eer yemek piirmeyi sevmiyorsanz ya da zamannz yoksa her bir öünü evde piirmenizi gerektirecek bir diyet seçmenizin anlam olmaz. Eer en son ne zaman meyve veya sebze yediinizi hatrlamyorsanz, bir anda günde yedi porsiyon yemeye balayabileceinizi düünmemeniz gerekir.

Besin tercihleriniz, aktivite düzeyiniz ve yaam tarz seçimleriniz size aittir ve seçeneklerinizi siz belirlersiniz. Elde edeceiniz sonuçlarn harcadnz çabann bir yansmas olduunu kabul etmek gerekir. Ne kadar çok çaba gösterirseniz, o kadar iyi sonuçlar alrsnz. Fakat bu yava ve istikrarl çaba gösterenlerin yar kazanamayaca anlamna gelmez. Unutmayn, en iyi diyet bakasnn önerdii diyet deildir, en iyi diyet sizi hedeflerinize ulatran diyettir.

Herbalife Ltd. Hakknda

Herbalife, 1980 ylndan bu yana insanlarn yaamlarn deitiren ürünler sunan global bir beslenme irketidir. Herbalifen beslenme, kilo kontrolü ve kiisel bakm ürünlerine 90n üzerinde ülkede, Bamsz Herbalife Üyeleri araclyla ulalmaktadr.

Herbalife, dünya genelinde yetersiz beslenme ve ar kilo problemlerine kar yüksek kaliteli ürünler sunarak mücadele etmede kararllkla ilerlemektedir.

Ana Sayfaya Git