İş için geldiği Diyarbakır’da aradığı böbreği buldu

Böbrek yetmezliği çeken Çorum’un Bayat ilçesi nüfusuna kayıtlı Erhan Elmas, aylarca aradığı böbreği, iş için geldiği Diyarbakır’da buldu. Nakil yapılan Elmas, sağlığına kavuştu.

Haberler 08.10.2017 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çorumun Bayat ilçesi nüfusuna kaytl 26 yandaki kepçe operatörü Erhan Elmas, 5 yl önce vatani görevini yapmak için gittii askerde, böbrek yetmezliinin olduunu örendi. Hastaln umursamayan ve yllarca çeken Elmas, i için Diyarbakra geldi. Burada ciddi salk sorunlaryla karlayan Elmas, kendisine uygun bir böbrein bulunmas için Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesine bavurdu. Bir süre bekleyen Elmas, salk sorunlar artnca iini brakarak, Bayata döndü. Elmas, yaklak 2 ay sonra ald telefonla adeta yeniden hayata döndü. Kendisine uygun böbrein bulunduunu örenen Elmas, geldii Diyarbakrda nakil ameliyat olup, salna kavutu.

SALIIMA KAVUTUM, çOK MUTLUYUM

Diyarbakrda hastaneye bavurduunda kendisine uygun böbrein 10-11 ylda ancak çkabileceinin söylendiini ve bu yüzden umutsuzluuna dütüünü anlatan Elmas, Aratrmaya baladm ama ailede kan grubu uyuan yoktu. Sonra bir akam arkadalarla otururken telefon geldi, böbrein bulunduunu söylediler. çok sevindim. Buraya gelmem gerektiini söylediler. Biraz Dou olduu için tedirgin olduk. Kalktk geldik, sa olsun hocalar, çalanlar hepsi ailem gibi. Yabanclk çekmedim. Salma kavutum, çok mutluyum. Umarm böyle devam eder dedi.

HERKES ORGAN BAIINDA BULUNMALI

Organ bann korkulacak bir ey olmadn, herkesin organ banda bulunmas gerektiini belirten Elmas, nsanlarn buna ihtiyac var. Bütün hastane çalanlarna, özellikle Organ Nakli Bölümündeki çalanlara teekkür ediyorum diye konutu.

350-400 YAKIN HASTAMIZ ORGAN NAKL BEKLYOR

Organ Nakli Biriminin 7 yl önce kurulduunu ve bugüne kadar yüzlerce nakil gerçekletirildiini ifade eden Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Yönetici Vekili Uzman Dr. Muhammed Asena ise, unlar kaydetti:

Buradaki ekibimize sonsuz teekkürlerimizi sunarm. uanda 140 böbrek, 300e yakn kornea nakli gerçekletirilen bir ünite buras. Hedefimiz, ideallerimiz çok büyük. Daha güzel saylara ve salkl nesillere ulamay hedefliyoruz. Erhan hastamz 26 yanda daha önce kepçe operatörlüü yapt dönemde Diyarbakra i münasebetiyle geliyor ve burada organ nakli için bavuruda bulunuyor. Erhan kardeimizle birlikte 350-400e yakn organ nakli için bavuruda bulunan var. Bu konuya önem atfediyoruz. Organ nakli bilincine hepimiz ulaalm ve organ nakli bekleyen kardelerimize yardmc olalm. çorumdan bir nakil gerçekletirildi, Türkiyenin çok çeitli illerinden de bavuruda bulunan hastalarmz var.

BR HAFTA çERSNDE SALIINA KAVUTU

Organ naklinin bir ekip ii olduunu belirten Asena, Organ nakli öncelikle bir ekip ii. Hastamz bilgilendirildikten sonra ivedi bir ekilde donör ile e zamanl hastanemize nakli gerçekletiriliyor. Hastaneye giri aamasndan sonra öncelikle nakil süreci akabinde klinik takip süreci önemli. Bu süreç bir gün içerisinde hatta saatlerce denilebilecek bir zaman diliminde gerçekleebilecek bir olay. Hastamz operasyon, ameliyat birlikte bir hafta sürüyor süreç. çorumdan gelen hastamz da bir hafta içerisinde kendi ilerini görebilecek bir düzeye geldi ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git