Kabızlık ve hazımsızlığa 'kefir' önerisi

Diyetisyen Aylin İlküplü, kefirin sindirim sistemi, kabızlık ve hazımsızlık için son derece önemli bir içecek olduğunu belirtip, bu tür sağlık sorunları olan hastalara önerdi.

Haberler 02.07.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyetisyen Aylin lküplü, kefirin çok önemli bir probiyotik kayna olduunu ve ekimsi tadyla çou kiinin severek tükettiini belirtti. Kefirin sindirime yardmc olan bakteriler bakmndan zengin olduunu anlatan lküplü, Kefir sindirim sorunu bulunanlar, kabzlk ve hazmszlk çekenler için harika bir içecek. Sütten fark, hem daha çok probiyotik içermesi hem de laktoz intolerans bulunanlar tarafndan da tüketilebilmesidir. Kefir baklk sistemini güçlendirir, sindirim sisteminde mevcut bakteri ve mikroplarn temizlenmesine yardmc olur, mide ülserine neden olan bakteriyi öldürür ve antibiyotik özellii vardr. Kefirde bulunan B12, B1, biotin ve K vitaminleri genel sala katkda bulunur. Yüksek kalsiyum ve magnezyum içerii ile kemik saln korur ve kemik kaybn önlemeye yardmcdr. çerdii yüksek kalori nedeniyle fazla tüketimi kilo almanza neden olabilir dedi.

KEFRNZ EVDE YAPIN

1 bardak kefirin 150 kalori ve 8 gram ya içerdiini belirten lküplü unlar söyledi:

Ya orannn az olmas için kefir satn alrken az yal olmasna, eker içeriinin daha az olmas için de sadesini almaya dikkat edin. Hatta mümkünse kefirinizi evde kendiniz yapn. Vitamin ve mineral bakmndan çok zengin olan kefir salkl bir diyet için çok önemlidir. Dozu almad sürece tüketilecek kefir kilo almay önler. Yetikin bireyler için günde en fazla 2 bardak içilmesi uygun görülüyor.

Ana Sayfaya Git