Kalbi sağda olan çocuğun yaşam mücadelesi

Hasköy ilçesinde kalbi sağda olan ve akciğer yetmezliği bulunan 2 yaşındaki Nalin Irmak Türe, küçük yaşta karşılaştığı hastalıklara karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Haberler 26.07.2017 - 13:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hürriyet Mahallesinde Hasköy Kaymakamlnn kiralad evde barnan Türe çifti, kalbi sada dünyaya gelen ve akcier yetmezlii tansyla tedavi gören 2 yandaki çocuklar Nalini yaatmaya çalyor.

Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfnn yardmlaryla ayakta durmaya çalan Türe Ailesi, hastal nedeniyle çok iyi baklmas, üütmemesi ve iyi beslenmesi gereken Naline içinde bulunduklar koullarda bakmakta zorlanyor.

Nalinin babas Burhan Türe, yapt açklamada, einin hasta olduunu ve çocuuna kendisinin bakmak zorunda olduunu belirterek, bu nedenle çalamadn söyledi.

Nalinin rahatszln 6 ay önce boazna elma kaçmas sonucu, solumunun ve kalbinin durmas üzerine hastaneye kaldrmalaryla haberdar olduklarn dile getiren Türe, Suni teneffüs yaparak hayata döndürdük. Burada yeterli müdahale imkanlar bulamaynca ambulansla Elaza sevk ettiler, iki ay youn bakmda kald. dedi.

Baba Türe, buradaki tedavi srasnda kznn kalbinin sada olduunu ve akcier yetmezlii bulunduunu örendiklerini ifade ederek, doktorlarn kznn sal için çok iyi baklmas, üütmemesi, iyi beslenmesi gerektiini söylediklerini anlatt.

Kaymakamln salad yardmlarla ayakta durduunu ama bunun yeterli olmadn belirten Türe, unlar söyledi:

çok zor durumdaym, gün oluyor eve yiyecek götüremiyorum. çalamyorum, çocuuma bu imkanlarla bakamyorum. Doktorlar, çocua gül gibi bakmam söyledi ama ben bakamyorum. Eimin rahatszl elimi kolumu balad. Tek istediim, eime ve çocuklarma destek çkmalardr. Öksürdüünde ve rahatsz olduunda çocuuma makineyle buhar veriyoruz. Kzmn üütmemesi, yediine içtiine dikkat etmesi gerekiyor. Bu artlarda çocua bakamyoruz. Kaymakamlktan baka yardm eden olmad. Hayrseverlerin desteini bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git