Kalbi sağda olan çocuğun yaşam mücadelesi

Hasköy ilçesinde kalbi sağda olan ve akciğer yetmezliği bulunan 2 yaşındaki Nalin Irmak Türe, küçük yaşta karşılaştığı hastalıklara karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Kalbi sağda olan çocuğun yaşam mücadelesi

Hürriyet Mahallesi'nde Hasköy Kaymakamlığının kiraladığı evde barınan Türe çifti, kalbi sağda dünyaya gelen ve akciğer yetmezliği tanısıyla tedavi gören 2 yaşındaki çocukları Nalin'i yaşatmaya çalışıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yardımlarıyla ayakta durmaya çalışan Türe Ailesi, hastalığı nedeniyle çok iyi bakılması, üşütmemesi ve iyi beslenmesi gereken Nalin'e içinde bulundukları koşullarda bakmakta zorlanıyor.

Nalin'in babası Burhan Türe, yaptığı açıklamada, eşinin hasta olduğunu ve çocuğuna kendisinin bakmak zorunda olduğunu belirterek, bu nedenle çalışamadığını söyledi.

Nalin'in rahatsızlığını 6 ay önce boğazına elma kaçması sonucu, solumunun ve kalbinin durması üzerine hastaneye kaldırmalarıyla haberdar olduklarını dile getiren Türe, "Suni teneffüs yaparak hayata döndürdük. Burada yeterli müdahale imkanları bulamayınca ambulansla Elazığ'a sevk ettiler, iki ay yoğun bakımda kaldı." dedi.

Baba Türe, buradaki tedavi sırasında kızının kalbinin sağda olduğunu ve akciğer yetmezliği bulunduğunu öğrendiklerini ifade ederek, doktorların kızının sağlığı için çok iyi bakılması, üşütmemesi, iyi beslenmesi gerektiğini söylediklerini anlattı.

Kaymakamlığın sağladığı yardımlarla ayakta durduğunu ama bunun yeterli olmadığını belirten Türe, şunları söyledi:

"Çok zor durumdayım, gün oluyor eve yiyecek götüremiyorum. Çalışamıyorum, çocuğuma bu imkanlarla bakamıyorum. Doktorlar, çocuğa gül gibi bakmamı söyledi ama ben bakamıyorum. Eşimin rahatsızlığı elimi kolumu bağladı. Tek istediğim, eşime ve çocuklarıma destek çıkmalarıdır. Öksürdüğünde ve rahatsız olduğunda çocuğuma makineyle buhar veriyoruz. Kızımın üşütmemesi, yediğine içtiğine dikkat etmesi gerekiyor. Bu şartlarda çocuğa bakamıyoruz. Kaymakamlıktan başka yardım eden olmadı. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz