Kan grubuna kökten çözüm

Kanada’nın British Columbia Üniversitesinde (UBC) görev yapan bir grup bilim insanının, A, B, ve AB grubu kanları, O Rh (-) kan grubuna dönüştüren ve alıcının kan tipine bakılmaksızın hastalarla uyumlu hale getirebilecek bir teknik geliştirdikleri bildirildi.

Haberler 27.08.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kanadann British Columbia Üniversitesinde (UBC) görev yapan bir grup bilim insannn, A, B, ve AB grubu kanlar, O Rh (-) kan grubuna dönütüren ve alcnn kan tipine baklmakszn hastalarla uyumlu hale getirebilecek bir teknik gelitirdikleri bildirildi. Biyokimya Uzman Stephen Withers, farkl kan türlerini genel verici kabul edilen O Rh (-) kan grubuna dönütürmenin bir yolunu bulduklarn açklad.

KAN GRUPLARINA KÖKLÜ çÖZÜM

Withers, insanlardaki dört kan tipini birbirinden ayran eyin, krmz kan hücrelerinin yüzeyindeki minik eker molekülleri olduunu, A, B ve AB grubu kanlarda, baklk sistemi tarafndan tannan farkl eker molekülleri olmasna karn O Rh (-) kan grubunun bu eker moleküllerine sahip olmadklarn ve bu yüzden O Rh (-) kan grubunun tüm alclarla uyumlu olduunu hatrlatt. Withers, A, B ve AB grubu kanlar O Rh (-) kan grubu gibi dier kanlarla uyumlu hale getirmenin çözümünün, eker moleküllerini etkin ekilde kesebilen moleküler makas bulmak olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git