Kan grubuna kökten çözüm

Kanada’nın British Columbia Üniversitesinde (UBC) görev yapan bir grup bilim insanının, A, B, ve AB grubu kanları, O Rh (-) kan grubuna dönüştüren ve alıcının kan tipine bakılmaksızın hastalarla uyumlu hale getirebilecek bir teknik geliştirdikleri bildirildi.

Kan grubuna kökten çözüm

 Kanada’nın British Columbia Üniversitesinde (UBC) görev  yapan bir grup bilim insanının, A, B, ve AB grubu kanları, O Rh (-) kan grubuna  dönüştüren ve alıcının kan tipine bakılmaksızın hastalarla uyumlu hale  getirebilecek bir teknik geliştirdikleri bildirildi. Biyokimya Uzmanı Stephen  Withers, farklı kan türlerini genel verici  kabul edilen O Rh (-) kan grubuna dönüştürmenin bir yolunu bulduklarını açıkladı.

KAN GRUPLARINA KÖKLÜ ÇÖZÜM

 Withers, insanlardaki dört kan tipini birbirinden ayıran şeyin, kırmızı kan hücrelerinin yüzeyindeki minik şeker molekülleri olduğunu, A, B ve AB  grubu kanlarda, bağışıklık sistemi tarafından tanınan farklı şeker molekülleri olmasına karşın O Rh (-) kan grubunun bu şeker moleküllerine sahip olmadıklarını ve bu yüzden O Rh (-) kan grubunun tüm alıcılarla uyumlu olduğunu hatırlattı. Withers, A, B ve AB grubu kanları O Rh (-) kan grubu gibi diğer kanlarla uyumlu hale getirmenin çözümünün, şeker moleküllerini etkin şekilde kesebilen moleküler makası bulmak olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz