Kandida mantarına dikkat

Dr. Fevzi Özgönül, tedaviye cevap vermeyen birçok hastalığın altında kandida mantarı enfeksiyonunun olabileceğini söyledi.

Haberler 04.02.2020 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kilo problemi , tatl krizi yaayan yada ekmek ve unlu yiyeceklere çok dükün olan kiilerin hemen hemen hepsinin barsak florasnda kandida adl mantarn kontrolsüz çoalma ikayeti olduunu söyleyen Dr. Fevzi Özgönül, Kandida herkesin barsak florasnda olan bir mantar çeididir. Özellikle scak, nemli ve karanlk bölgeleri sevdii için barsak içerisinde ve genital bölgelerde az içinde kolaylkla yerleir dedi.

Kandidadan yüzde yüz kurtulmann hemen hemen imkansz olduunu ifade eden Dr. Özgönül, Bölgede bulunan probiyotik bakteriler tarafndan kontrol altnda tutulduunda hastalk oluturan bakterilere kar bir nevi destek görevi de yapt için bir dier yönden baklk sistemimiz için de destektir. Sadece kontrolsüz üremeye baladnda geçirgen barsak sendromu oluturup Haimato tiroidi gibi, bir çok oto immün hastaln da nedeni olabilmektedir. Kandidann hastalk oluturmas için kontrolsüz bir ekilde çoalmas yeterlidir diye konutu.

Dr. Özgönül, vücudunuzda kandida olup olmadn ise evde yaplabilecek tükürük testi ile örenmenin mümkün olduunu kaydederek u bilgileri verdi:

Tükürük Testi; effaf cam bardak (üzerinde desen olmamas önemli) Su: Cam barda 2/3 kadar su ile doldurun. Sabah aç karna yataktan kalknca su içmeden veya azmz çalkalamadan bu su dolu bardaa tükürün. Eer tükürüünüz suyun üzerinde kalyorsa korkmayn. Büyük bir olaslkla sizde kandida enfeksiyonu yok. Eer tükürüünüz su yüzeyinden dibe doru deniz anas gibi sarkyorsa veya dibe doru çökme oluyorsa sizde büyük ihtimalle kandida enfeksiyonu vardr. Bu çay kürü kandida mantarn zayflatarak probiyotik bakteriler tarafndan kontrol altna alnabilmesini salamaktadr.

1 tutam aynsefa bitkisi ( püskül eklinde bir tutam ), 1 bardak scak su, 1 tatl ka çörek otu ya. Aynsefa bitkisi scak suda 10 dakika çay gibi demlenir kaynatlmaz. Akam yatmadan 2 saat önce içilir. Yatmadan önce de 1 tatl ka çörek otu ya içilmesinde fayda var.

Ana Sayfaya Git