Karlı yolları aşarak hastaları evlerinde muayene ediyorlar

Bitlis Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, kardan kapanan yollarda güçlükle ilerleyerek ulaştıkları köylerde hastaları muayene ediyor ve bakımlarını yapıyor

Haberler 03.03.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Salk Müdürlüü Evde Salk Hizmeti ekipleri, kardan kapanan yollardaki güçlükleri aarak ulatklar köylerde hastalar muayene ediyor ve bakmlarn yapyor.

Ekipler, özel tasarlanm tam donanml ambulanslarla zorlu doa koullarnda kilometrelerce yol katederek, köylerdeki yatalak, engelli, yal ve kronik hastalara salk hizmeti sunuyor.

çou zaman kardan kapanan yolda saatlerce yürümek zorunda kalan ekipler, görevlerini fedakarca sürdürüyor.

Evde Salk Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Merve Erken, Bitlis ve ilçelerinde 7 araç ve 44 personelle hizmet verdiklerini söyledi.

Ekiplerin, kardan kapanan yollarda bazen saatlerce yürüyerek hastaya ulatn anlatan Erken, öyle konutu:

Bitlis ve ilçelerinde 14 ekiple hizmet veriyoruz. Bir ekip, doktor, hemire ve sürücüden oluuyor. Köy, mezra ve arazi koullar skntl olan yerler dahil her yerde hizmet vermeyi amaçlyoruz. Özellikle kn yollarda mahsur kalyoruz. Bazen saatlerce köy yollarn aabilmek için urayoruz. Hastaya ulatmzda ve onlar muayene ettiimizde bir faydamz dokunuyor. Onlarn Allah raz olsun demesi mesleimizin en büyük getirisidir.

- Belimize kadar kara batyoruz

Merve Erken, bazen kar kalnlnn boylarn at köylerde yolda kaldklarn, bu durumda köylülerden yardm istediklerini dile getirdi.

Tüm zor artlarda bile hastalara ulatklarn vurgulayan Dr. Erken, öyle devam etti:

Belimize kadar kara batyoruz. Buna ramen ekiplerimizle koordineli ekilde çalarak, hastalarmza evde hizmet veriyoruz. Hastalarmzn takip ve tedavilerini sürekli yapyoruz. Yol koullar skntl olduunda bazen araçla kayma tehlikesi atlatyoruz. Ufak kazalar geçirdiimiz oluyor. Bizim için önemli olan hastalarn madur olmamasdr. Ne kadar zor artlarda çalsak da hastalarmza ulap onlar muayene ettiimizde ve yüzlerindeki mutluluu gördüümüzde tüm yorgunluumuzu unutuyoruz. Mesleimizin en güzel taraf bu.

- Yolda kalan ekiplere köylüler yardm etti

Bu arada, kent merkezine 35 kilometre uzaklktaki Tabanözü köyünde 2 hafta önce kalças krlan 81 yandaki Bedriye Gülmezi muayene etmek için köye giden ekipler, araçlarnn çamura saplanmas nedeniyle 2 saat boyunca mahsur kald.

Araç, köylülerin de yardmyla bulunduu yerden güçlükle çkarld. Bedriye Gülmezin olu Fahrettin Gülmez de çalmaya destek verdi.

Gülmezin gelini Güler Gülmez, evde salk hizmetinden duyduu memnuniyeti dile getirerek, Kaynvalidemin 2 hafta önce kalças krld. Her hafta salk ekipleri gelip muayene ediyor. Doktorlar ayamza geliyor. Allah raz olsun. diye konutu.

Ana Sayfaya Git