Görüş Bildir

Karlı yolları aşarak hastaları evlerinde muayene ediyorlar

Bitlis Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, kardan kapanan yollarda güçlükle ilerleyerek ulaştıkları köylerde hastaları muayene ediyor ve bakımlarını yapıyor

Karlı yolları aşarak hastaları evlerinde muayene ediyorlar

Bitlis Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmeti ekipleri, kardan kapanan yollardaki güçlükleri aşarak ulaştıkları köylerde hastaları muayene ediyor ve bakımlarını yapıyor.

Ekipler, özel tasarlanmış tam donanımlı ambulanslarla zorlu doğa koşullarında kilometrelerce yol katederek, köylerdeki yatalak, engelli, yaşlı ve kronik hastalara sağlık hizmeti sunuyor.

Çoğu zaman kardan kapanan yolda saatlerce yürümek zorunda kalan ekipler, görevlerini fedakarca sürdürüyor.

Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Merve Erken, Bitlis ve ilçelerinde 7 araç ve 44 personelle hizmet verdiklerini söyledi.

Ekiplerin, kardan kapanan yollarda bazen saatlerce yürüyerek hastaya ulaştığını anlatan Erken, şöyle konuştu:

"Bitlis ve ilçelerinde 14 ekiple hizmet veriyoruz. Bir ekip, doktor, hemşire ve sürücüden oluşuyor. Köy, mezra ve arazi koşulları sıkıntılı olan yerler dahil her yerde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Özellikle kışın yollarda mahsur kalıyoruz. Bazen saatlerce köy yollarını aşabilmek için uğraşıyoruz. Hastaya ulaştığımızda ve onları muayene ettiğimizde bir faydamız dokunuyor. Onların 'Allah razı olsun' demesi mesleğimizin en büyük getirisidir."

- "Belimize kadar kara batıyoruz"

Merve Erken, bazen kar kalınlığının boylarını aştığı köylerde yolda kaldıklarını, bu durumda köylülerden yardım istediklerini dile getirdi.

Tüm zor şartlarda bile hastalara ulaştıklarını vurgulayan Dr. Erken, şöyle devam etti:

"Belimize kadar kara batıyoruz. Buna rağmen ekiplerimizle koordineli şekilde çalışarak, hastalarımıza evde hizmet veriyoruz. Hastalarımızın takip ve tedavilerini sürekli yapıyoruz. Yol koşulları sıkıntılı olduğunda bazen araçla kayma tehlikesi atlatıyoruz. Ufak kazalar geçirdiğimiz oluyor. Bizim için önemli olan hastaların mağdur olmamasıdır. Ne kadar zor şartlarda çalışsak da hastalarımıza ulaşıp onları muayene ettiğimizde ve yüzlerindeki mutluluğu gördüğümüzde tüm yorgunluğumuzu unutuyoruz. Mesleğimizin en güzel tarafı bu."

- Yolda kalan ekiplere köylüler yardım etti

Bu arada, kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Tabanözü köyünde 2 hafta önce kalçası kırılan 81 yaşındaki Bedriye Gülmez'i muayene etmek için köye giden ekipler, araçlarının çamura saplanması nedeniyle 2 saat boyunca mahsur kaldı.

Araç, köylülerin de yardımıyla bulunduğu yerden güçlükle çıkarıldı. Bedriye Gülmez'in oğlu Fahrettin Gülmez de çalışmaya destek verdi.

Gülmez'in gelini Güler Gülmez, evde sağlık hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kayınvalidemin 2 hafta önce kalçası kırıldı. Her hafta sağlık ekipleri gelip muayene ediyor. Doktorlar ayağımıza geliyor. Allah razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi