Kenevir yağının faydaları

Kenevir tohumlarından elde edilen kenevir yağı sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Kenevir yağının ciltten saça kadar tercih edilme sebebi nedir, kenevir yağının ne gibi faydaları var hepsi haberimizin içinde…

Haberler 15.01.2018 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kenevir halk arasnda uyuturucu bir madde olarak bilindii için çou ülkelerde yetitirilmesi yasaktr. Kenevir yann son yllarda sala olan faydalar ortaya çknca ülkede yetitirilmesi de serbest hale gelmeye balad. Bugüne kadar zararl bilinen kenevir yann sala ne gibi faydalar var?

Kenevir ya nedir?

Kenevir bitkisinin tohumlar yüksek sya maruz kalmadan sklmasyla elde edilen yadr. Gdalarn hazrlanmasnda ve piirilmesinde kullanlabilir. Salk için zararl olan doymu yalar az miktarda içerir ve besin deeri yüksektir.

Kenevir ya faydalar nelerdir?

Kenevir yann sala birçok faydas vardr. Kenevir yann faydalarndan bazlar unlard

Kansere kar korur

Kenevir ya içeriindeki omega-3 ve GLA ya asidi sayesinde baklk sistemini güçlendirerek beyin kanseri, akcier kanseri ve meme kanserine kar iyi gelir. Kenevir ya özellikle akcier kanserinde kanserin büyümesini yavalatr.

Kalp saln korur

Kenevir ya kötü kolesterolü düürür, iyi kolesterolü yükseltir. Kalp saln olumsuz yönde etkileyen rahatszlklar yok eder ve kan basncn düürür.

Mineral madde içerir

Kenevir ya, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir ve fosfor gibi birçok mineral maddeye sahiptir.

Hormonlar dengeler

Kenevir ya hormonlarn dengelenmesi salar. Özellikle menopoz dönemindeki kadnlara fayda salayarak menopoz dönemi saln destekler.

Ya asidi ve protein içerir

Kenevir ya omega-3 ve omega-6 kayna olduu için kalp ve damar saln korur. Omega-6 ya asidi olan GLA açsndan da zengindir.

Eklem arlarna iyi gelir

Kenevir ya romatoid artrit ve çeitli eklem arlarna fayda salar.

Kilo vermenizi salar

Kenevir yann itah kapatma özellii vardr. Kenevir ya eker isteini bastrr ve daha uzun süre tok kalmanz salar, bu sayede zayflamanza destek olur.

Saç kuruluunu önler

Kenevir ya saçlar nemlendirerek parlaklk verir.

Kabzla iyi gelir

Kenevir yann içeriindeki çözünür lif sayesinde sindirim sistemini rahatlar. Kenevir ya barsaklardaki probiyotik bakterileri besler ve baklk sistemini güçlendirerek kabzl giderir.

Yalanma kartdr

Kenevir ya içeriindeki linoleik asit sayesinde yalanmay geciktirir ve erken yalanma belirtilerinin önüne geçer.

Besin kaynadr

Kenevir ya içeriindeki omega ya asitleri vücutta denge salar. Özellikle et yemeyen vejetaryenler için oldukça besleyicidir.

Cilde yarar var m?

Kenevir ya içerdii omega-6 ya asidi olan gama linoleik asit cilt sal için önemlidir. Kenevir ya sivilceli ciltlerde cildin nemlendirir, saç ve trnaklar besler ve egzamal cilde iyi gelir. Dermatite bal cilt kuruluu ve kantsnda 20 haftalk uygulama sonucunda fayda gösterir.

Kenevir yann dier yalardan fark nedir?

* Adet öncesi gerginlii azaltr.

* ltihap giderici faydalar vardr.

* Güne nn zararlarn azaltr.

* Bol miktarda E vitaminine sahiptir.

* Kalsiyum emilimi için gerekli D vitaminini içeren tek yadr.

Kenevir ya nasl kullanlr?

Kenevir ya sanayi, gda ve alternatif tpta kullanlan bir ya türüdür. Her alanda yaygn ve faydal olan bu ya mutfamzdan eksik etmemeliyiz.

Kenevir ya 71 derece üzerindeki scaklkta lezzetini ve kalitesini kaybeder. Bu yüzden kzartmalarda kullanlmamaldr. Sebzeler ve salatalarda kullanlmas faydaldr. Günlük tüketim miktar 1-2 tatl ka olmaldr.

Ana Sayfaya Git