Kolon kanseri ile mücadele derneği kuruldu…

Kolon Kanseri hastalığına karşı mücadele edenlere destek olmak amacıyla Diyarbakır’da “Yeniden Yaşam Derneği” kuruldu.

Haberler 18.03.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son yllarda ülkemizde de çok fazla görülmeye balayan ve hzla artan Kolon Kanseri (Barsak Kanseri) önlemek ve hastalara yardmc olmak amacyla Diyarbakrda Yeniden Yaam Dernei ad altnda dernek kuruldu.

Söz Gazetesini ziyaret ederek Genel Yayn Yönetmeniz Ömer Büyüktimura dernein faaliyetleri konusunda bilgi veren Yeniden Yaam Dernei Diyarbakr bakan ükrü Abay, insanlarn kansere yakalanmamas için farkndalk yaratmak istediklerini söyledi.

Türkiye geneli 3 ilde zmir, Ankara ve Diyarbakrda bu hastalkla mücadele etmek için örgütlendiklerini ifade eden Abay öyle dedi;

PSKLOJ çOK ÖNEMLDR

Derneimiz kanser hastalnn nedenlerini, yapsn ve özelliklerini anlatarak toplumu bilinçlendirmek, kanser hastalnn önlenmesi ve erken tehis konusunda toplumu bilgilendiren çalmalar yapmak, kansere yakalanm hastalarn hastalk sürecini etkin yönetebilmeleri için rehberlik ve destek faaliyetleri düzenlemektir. Hastaln sadece isminin kötü olduunu bilmeleri gerekir. Tedavi sürecini moral ve motivasyon ile atlatabilirsiniz. Kansere yakalanan hastalarn muhakkak psikolojik tedavi görmesi gerekir bu hastalk sürecinde çok ie yaryor.

ERKEN TEHS ÖNEML

Kanserde erken tehisin çok önemli bir rol oynadn belirten Abay Kaln barsak (kolon) ve bunun son ksm olan rektumun kanserleri kadnlarda meme, erkeklerde akcier kanserinden sonra kanserden ölüme yol açan ikinci büyük sebeptir. Ancak konunun sevindirici yönü barsak kanserlerinin önlenebilir ve erken tehis durumunda tam tedavi edilebilir olmasdr. Erken tehisle tedavi oran %100e varmaktadr. 40 yan üzerinde özellikle aile hikyesi olan herkesin ylda bir kere dkda gizli kan incelemesi ve be ylda bir kez kolonoskopi yaptrmas, erken tan için çok önemlidir. çok önemli, yllk kontrollerinizi yaptrn. Kanser Erken Tehis Tarama ve Eitim Merkezinde (KETEM) bu ücretsiz olarak yaplyor. 2 bin TLyi bulabilen kontroller KETEMde ücretsiz yaplyor. Salnz için KETEMe gidip kontrol yaptrn.

Ana Sayfaya Git