Koronavirüs hakkında umut verici açıklama

Yazın koronavirüs olacak mı sorusu Mart ayında ülkemize girdiği günden beri çok merak ediliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, gün gün koronavirüs ile ilgili açıklama ve tavsiyelerde bulunurken, koronavirüsün sıcaklıkla bağlatısı da çok merak ediliyordu.Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre virüsü sıcaklar bastırdığında yaşama şansının olmadığı belirtildi.

Haberler 31.05.2020 - 13:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yazn koronavirüs olacak m sorusu Mart aynda ülkemize girdii günden beri çok merak ediliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. lhami çelik, gün gün koronavirüs ile ilgili açklama ve tavsiyelerde bulunurken, koronavirüsün scaklkla balats da çok merak ediliyordu.Uzmanlar tarafndan yaplan açklamaya göre virüsü scaklar bastrdnda yaama ansnn olmad belirtildi.

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. lhami çelik, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yaz aylarnda scak ortamda yok olduunu ancak, insan vücudunda ise yaamaya devam ettiini bildirdi.

çelik, AA muhabirine yapt açklamada, salgn tedbirleri kapsamnda alnan kararlarn önemli olduunu söyledi.

Vakalardaki saydan ziyade youn bakma alnan hasta saysnda da azal olduunu vurgulayan çelik, bu durumun daha da azalacan düündüklerini ifade etti.

Yaz aylarnda vaka saysnn alt düzeyde seyredeceini aktaran çelik, sonbaharda neyle karlalacann tam olarak bilinmediini ve bu yüzden dikkatli olunmas gerektiini belirtti.

Ana Sayfaya Git