Görüş Bildir

Koronavirüs hakkında umut verici açıklama

Yazın koronavirüs olacak mı sorusu Mart ayında ülkemize girdiği günden beri çok merak ediliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, gün gün koronavirüs ile ilgili açıklama ve tavsiyelerde bulunurken, koronavirüsün sıcaklıkla bağlatısı da çok merak ediliyordu.Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre virüsü sıcaklar bastırdığında yaşama şansının olmadığı belirtildi.

Koronavirüs hakkında umut verici açıklama

Yazın koronavirüs olacak mı sorusu Mart ayında ülkemize girdiği günden beri çok merak ediliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, gün gün koronavirüs ile ilgili açıklama ve tavsiyelerde bulunurken, koronavirüsün sıcaklıkla bağlatısı da çok merak ediliyordu.Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre virüsü sıcaklar bastırdığında yaşama şansının olmadığı belirtildi. 

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yaz aylarında sıcak ortamda yok olduğunu ancak, insan vücudunda ise yaşamaya devam ettiğini bildirdi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın tedbirleri kapsamında alınan kararların önemli olduğunu söyledi.

Vakalardaki sayıdan ziyade yoğun bakıma alınan hasta sayısında da azalış olduğunu vurgulayan Çelik, bu durumun daha da azalacağını düşündüklerini ifade etti.

Yaz aylarında vaka sayısının alt düzeyde seyredeceğini aktaran Çelik, sonbaharda neyle karşılaşılacağının tam olarak bilinmediğini ve bu yüzden dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir