Kulağımız çınladığında ne yapmalıyız?

Kulak çınlamasının altında birçok etken olabilir. Bu rahatsızlık muhakkak bir kere bile olsa herkesin başına gelebilen bir rahatsızlıktır. Peki, bu rahatsızlık nasıl giderebilir? Kulak çınlamasını gidermek için ne yapmak gerekir?

Haberler 27.03.2017 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulak çnlamas kulak kiri, çeitli enfeksiyonlar, kulak zar delinmesi gibi birçok etkene bal olarak meydana gelebilir. Bu durum kiinin özellikle ciddiye almas gereken bir durumdur.

Ayn zamandan kulak çnlamas beyin tümörü oluumunda ve kiinin ald bir darbe sonucunda da ortaya çkabilir. Bu durumlar yaadktan sonra meydana gelen kulak çnlamasn hafife almayp muhakkak bir hekime danlmas gerekmektedir.

Kulak çnlamanz ciddi bir hastaln belirtisi gibi durmuyorsa ve ksa süreli olarak ara ara meydana geliyorsa size vereceimiz önerileri uygulayabilirsiniz. Kulak çnlamasn tedavi etmek ve engellemek için neler yapmak gerekir?

- Her gün düzenli egzersiz yapmak

- Mümkün olduunca bisiklet ve at binme sporlarndan uzak durmak gerekir.

- Her gün bir ie maden suyu tüketmek kulak çnlamasna iyi gecektir.

- Yüksek ses ortamlarndan kaçnmak sizi kulak çnlamas probleminden koruyacaktr.

- Kahve sigara Alkol ve kafein içeren besinlerden uzak durulmas gerekir.

- Sürekli kullandnz bir ilaç varsa kullandnz ilaçlarn kulak çnlamasn tetikleyip tetiklemediiniz aratrmalsnz. Eer kulak çnlamanzn kullandnz ilaçlardan kaynaklandn düünüyorsanz doktorunuza danp ilaçlar deitirmesini isteyebilirsiniz.

- Her gün bir adet ananas tüketmek de kulak çnlamanz büyük ölçüde azaltacaktr.

Ana Sayfaya Git