Paketli Dondurma Sağlıklı Değil Miş?

Diyetisyen Esra Kula, ismi dondurma olsa da, içeriğinde gerçek süt, şeker ve salep bulunmayan paketli dondurmaların hem sağlığa zararlı olduğunu hem de kilo alımını artırdığını söyledi.

Haberler 31.08.2017 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz aylarnda çokça tüketilen dondurmann erbetli tatllara göre daha salkl bir seçenek olmasna ramen, içeriinde gerçek süt ile eker ve salep barndrmayan paketli dondurmalarn tam tersi sala zarar vereceini ve kilo almn hzlandracan belirten Diyetisyen Esra Kula, Dondurma süt ve salepten yaplmsa gönül rahatl ile tüketilebilir. Fakat süt tozu, ar yalar, kremalar ve bir sürü koruyucularla hazrlanm ismi dondurma olsa da içerii dondurma olmayan gdalara kar dikkatli olmak, özellikle çocuklar bunlardan korumak önemli dedi.

Yourt, meyve ve yulafla evde salkl dondurma

Dardan alnan paket dondurmalar yerine evde yaplan dondurmalarn daha salkl seçenekler olacan kaydeden Kula, Evde yourt, yulaf, meyve blendrdan geçirilip dondurma kaplarna konularak alternatif ve salkl yourtlar yaplabilir. Bu, birebir alkn olduumuz dondurma tadnda olmasa bile souk ve salkl bir yiyecek olarak ara sra çocuklara sunulabilir ya da kilo vermek isteyenler bu tür alternatifleri deerlendirebilir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git