Parmak Bebeğin Yaşatılması İçin

Tatvan ilçesinde 21 haftalıkken 590 gram doğan bebek, Sağlık Bakanlığının helikopter ambulansı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine sevk edildi

Haberler 12.01.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde 21 haftalk ve 590 gram doan bebek, Salk Bakanlna ait helikopter ambulansla sevk edildii Van Yüzüncü Yl Üniversitesi (YYÜ) Tp Merkezinde tedavi altna alnd.

Tatvann Budakl köyüne bal Dolluca mezrasnda yaayan ve 3 düük gebeliin ardndan hamile kalan Fatma Deniz (22), Tatvan Devlet Hastanesinde 590 gram arlnda bir kz çocuu dünyaya getirdi.

Doktorlar ve dier salk personelince yaplan müdahaleler sonucu hayata tutunan bebek, kuvöze alnd.

Salk Bakanlnn helikopter ambulans ile Vana sevk edilen bebek, Yüzüncü Yl Üniversitesi Dursun Odaba Tp Merkezinde hayata tutundu.

Bitlis Salk Müdürlüü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Bakan Yardmcs Dr. Mahmut Konyar, gazetecilere yapt açklamada, Tatvan Devlet Hastanesine 21 haftalk gebe hasta getirildiini anlatt.

PARMAK BEBEK

Bu tür hastalarn üst düzeydeki bir salk kurumuna sevk edilmesi gerektiine iaret eden Konyar, öyle konutu:

Hastamzn erken doumu balamt. Doum eylemi ilerledii için o riski göze alamadk. Hastamzn doumu burada gerçekleti. 21 haftalk ve 590 gram olan bir çocuun bakm Tatvan Devlet Hastanesi gibi bir hastanede biraz zor fakat doktorlarmzn çabalar neticesinde çocuumuz hayata tutundu. Bebei Vana sevk ederken kara ambulansn kullanamazdk çünkü beyin kanamas ve akcierlerde hasar oluabilirdi.

Baba Ylmaz Deniz ise bu olayda devletin desteini bir kez daha gördüklerini belirterek, l Salk Müdürlüüne ve doktorlarmza teekkür ediyorum. Ellerinden geleni yaptlar. Gece saat 01.00de ambulansla buraya geldik. Gerekli müdahaleler yapld. imdi ise Vana gönderdiler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git