Ramazan'da spora dikkat!

Uzman eğitmen: “İftardan 1-2 saat önce ya da sonra spor yapılmalı, en az 2,5 litre su tüketilmeli”

Haberler 23.04.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR Uzman eitmen, Ramazan aynda spor yapmak isteyen vatandalara, iftardan 1-2 saat önce ya da sonra yaplmas gerektii uyarsnda bulundu.

Ramazan aynn yaz sezonu balangcna denk gelmesi sporseverlerin kafasn kartrd. Kimi vatanda kendine güvenemeyerek spora ara verirken kimisi ise ramazana ramen bayram sonras sezona hazrlanmak için spor salonlarn doldurdu. Diyarbakrda Fitness Club spor salonu ileten eitmen Süleyman Esvet Ak, sporseverleri Ramazan aynda uyararak nasl spor yaplmas gerektii konusunda önerilerde bulundu.

ftar ve sahur aras en az 2,5 litre su tüketilmeli

Ramazan aynda sporun iftardan 1-2 saat önce veya sonra spor yaplmas gerektiini söyleyen Ak, Ramazan aynda iki ekilde spor yapabiliriz. Birincisi iftardan 2 saat sonra spora gelmemiz lazm. Vücuttaki yemek kana karmad için erken gelmek ba dönmesi, mide bulants gibi durumlar gösterebilir. O yüzden bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. kinci ekil ise, öncesinden yapacaksa spordan 1 saat önce çok yorulmayacak ekilde en fazla 45 dakika spor yaplabilir, yemee yetiebiliriz. ftar açarken çok yal yemeklere dikkat edeceiz. Salata kesinlikle öünlerimizin içinde olmas gerekiyor, protein arlkl besinleri tüketmemiz lazm. Ama en önemlisi ise günde en az 2,5 litre su tüketmemiz laz iftar ile sahur arasnda. Bunun dnda elimizden geldikçe iftarda çok az yemek yiyerek spor yaplabilir. Spor sonras bir öün daha yaplr. Sahurda ise, karbonhidrat minimize ederek protein arlkl besinler tüketilmeli. Younluk var ama baz örenciler, kendine güvenmedikleri için ramazan aynda ara vermek zorunda kalyor. Ama younluk yaza az kald için bayram sonras sezon açlyor devam edecek dedi.

Ana Sayfaya Git