Sağlıklı ayakkabı seçin!

Herkesin spor yapma, aerobik, pilates gibi egzersizlere yönelme eğiliminin olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Ali Şahabettinoğlu, “Sağlıklı yaşam ve kilo vermek için mutlaka spor salonlarına vakit ve nakit ayırmaya gerek yok. Yürüyüş ve hafif tempolu koşularla da sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Yürüyüş her yaştan kişi için uygun ve ideal bir spordur.

Haberler 11.06.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Neredeyse her derde deva olan yürüyü yaparken de dikkat etmemiz gereken kurallar var. Aksi takdirde rahatszlk ve sakatlklarla karlaabileceimizi unutmamamz gerekiyor. Yürüyü yaptmz yüzeye ve ayak biyomekaniine bal sakatlanmalarn önlenmesinde özellikle ayakkab seçimi çok önemlidir dedi.

NFES ALABLEN

Nefes alabilen, içinde ayan rahat ettii, destek bölgeleri bulunan süspansiyon özellikli ayakkablar tercih etmekte fayda olacan ifade eden ahabettinolu, Sakatlanmalar önleyebilmek amacyla spor ayakkab üreten firmalar, deien tamponlama kapasiteli, farkl topuk yüksekliklerinde ve artan düzeylerde destek kontrolü salayan ergonomik ayakkablar sunmaktadr. Ayakkabnz uygun deilse hafif tempolu koular hatta yürüyü srasnda atlan her bir adm mikro travma etkisiyle uzun vadede özellikle ayaklar, dizler, kalça ve bel problemlerine sebebiyet verebilmektedir diye konutu.

SPORTF OLSUN

Hem sportif faaliyetlerinizde hem de günlük ayakkab seçimlerinizde, ayakkablarnzn bu ok dalgalarn emen ve azaltan yapda olmas gerektiini belirten ahabettinolu, Özellikle kösele tarz sert tabanl, süspansiyonu kötü ayakkablardan ve yüksek topuklu ayakkablardan da uzak durulmas gerekiyor. Ayrca spor ayakkablar, taban özelliklerini ortalama 500-700 saatlik kullanm sonrasnda kaybettikleri için bu süreden sonra yeni ayakkab alnmas gerekir. Ayakkablar, ayaklarmz koruyan ve yerle ayamz arasnda amortisör görevi yapan araçlardr. Salksz ayakkablarla ayak eklemlerimize, dizlerimize ve bel kemiimize yük geldiini unutmayalm eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git