Sadece 8 dakikada dişiniz hazır!

Hızla gelişen teknoloji sayesinde artık dişleriniz dijital ortamda sadece 8-10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanıyor. Üstelik doğal diş formları kullanılıyor ve hasta kendi yüzüne uyacak diş formunu kendisi seçebiliyor.

Haberler 11.04.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Pertev Kökdemir, önümüzdeki yllarda çok daha fazla hekimin ve hastann tercih edecei Cerec teknolojisini u sözlerle anlatt:

Tek seansta hastalarn dilerinin tedavi edilmesini salayan Cerec sistemi; tarama yapan Tarama cihaz ve taranm-tasarlanm ürünleri üreten Milling cihazndan oluuyor. Bu da hem hastaya hem de di hekimine zamandan tasarruf salarken, di hekimi fobisi olanlar ve ölçü srasnda bulants olanlar için de son derece etkili oluyor, tedavilerini yarm brakmam oluyorlar.

EL DEMEDEN HAZIRLANIYOR

Adn Seramik Rekonstrüksiyondan (Ceramic Reconstruction) alan Cerec, tüm seramik restorasyonlara yönelik çözümler sunan bilgisayar destekli bir uygulama diyen Kökdemir, Cerec teknolojisinde, hastann azndan klasik yöntemlerle ölçü alnmyor. Hastann verileri 3 boyutlu optik ölçüm kamerasyla bilgisayar teknolojisi kullanlarak sisteme aktarlyor. Ve hastann kendi dilerine en yakn renk seçildikten sonra yaklak 8-10 dakikada yani tek seansta yeni dii bu i için özel olarak üretilmi son teknoloji cihazlarda el demeden hazrlanm oluyor. CEREC sayesinde, hastalar istenilen sonuçlara hzl ve güvenli bir ekilde ulaabiliyor dedi.

HATAYA YER KALMIYOR

Di Hekimi Pertev Kökdemir, Cerec teknolojisinin avantajlarn u sözlerle anlatyor:

Kaleme benzeyen ve ucunda lazer bulunan optik ölçüm kamerasyla diler batan aaya taranyor. Böylece gözle görülemeyen çürükler ve varsa baka sorunlar ortaya çkarlyor. Bu yöntem sayesinde elle kalp alma ilemine de gerek kalmyor.

Klasik yöntemlerde di protezine ihtiyac olan hastalarn azna kak eklinde bir kalp yerletirilir. Bu kalbn içine konulan macun kvamndaki maddeyle de ölçü alnr. Hastann iki dakika boyunca hareket etmeden ka srmas gerekir. Bu durum da baz kiilerde mide bulantsna ve öürmeye neden olabilir. Üstelik ölçü hatal alnrsa, tedavi de uzar. Ancak Cad/Cam sistemiyle çalan Cerec sisteminde hataya yer yok.

ÖLçÜ ALMAYA GEREK YOK

Öncelikle di doktorunuz hasarl ya da çürük bölgeyi temizleyerek dii hazrlyor. Daha sonra kamera diin 3 boyutlu görüntüsünü alarak bunu bilgisayara gönderiyor. Di hekimi dolgu ya da kronu seramik bloktan oluturulacak ekilde tasarlyor. Milling adl özel bir cihaza aktarlan bilgiler sayesinde yeni diiniz el demeden, 8-10 dakika arasnda, dier dilere uygun olan doal çkntlaryla birlikte ortaya çkarlyor. Yani defalarca di hekimine gitmeye, ölçü almaya, geçici krona ve hatta ikinci randevuya bile gerek kalmyor.

Cerec sistemi sayesinde dileriniz dijital ortama kopyalanyor ve di hekiminize ziyaretlerinizde tekrar tekrar ayn ilemlerden geçmenize gerek kalmyor.

Ana Sayfaya Git