Görüş Bildir

Sadece 8 dakikada dişiniz hazır!

Hızla gelişen teknoloji sayesinde artık dişleriniz dijital ortamda sadece 8-10 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanıyor. Üstelik doğal diş formları kullanılıyor ve hasta kendi yüzüne uyacak diş formunu kendisi seçebiliyor.

Sadece 8 dakikada dişiniz hazır!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, önümüzdeki yıllarda çok daha fazla hekimin ve hastanın tercih edeceği Cerec teknolojisini şu sözlerle anlattı:

“Tek seansta hastaların dişlerinin tedavi edilmesini sağlayan Cerec sistemi; tarama yapan 'Tarama cihazı' ve taranmış-tasarlanmış ürünleri üreten 'Milling cihazı'ndan oluşuyor. Bu da hem hastaya hem de diş hekimine zamandan tasarruf sağlarken, diş hekimi fobisi olanlar ve ölçü sırasında bulantısı olanlar için de son derece etkili oluyor, tedavilerini yarım bırakmamış oluyorlar.”

EL DEĞMEDEN HAZIRLANIYOR

“Adını Seramik Rekonstrüksiyon'dan (Ceramic Reconstruction) alan Cerec, tüm seramik restorasyonlara yönelik çözümler sunan bilgisayar destekli bir uygulama” diyen Kökdemir, “Cerec teknolojisinde, hastanın ağzından klasik yöntemlerle ölçü alınmıyor. Hastanın verileri 3 boyutlu optik ölçüm kamerasıyla bilgisayar teknolojisi kullanılarak sisteme aktarılıyor. Ve hastanın kendi dişlerine en yakın renk seçildikten sonra yaklaşık 8-10 dakikada yani tek seansta yeni dişi bu iş için özel olarak üretilmiş son teknoloji cihazlarda el değmeden hazırlanmış oluyor. CEREC sayesinde, hastalar istenilen sonuçlara hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşabiliyor” dedi.

HATAYA YER KALMIYOR

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Cerec teknolojisinin avantajlarını şu sözlerle anlatıyor:

“Kaleme benzeyen ve ucunda lazer bulunan optik ölçüm kamerasıyla dişler baştan aşağıya taranıyor. Böylece gözle görülemeyen çürükler ve varsa başka sorunlar ortaya çıkarılıyor. Bu yöntem sayesinde elle kalıp alma işlemine de gerek kalmıyor.

Klasik yöntemlerde diş protezine ihtiyacı olan hastaların ağzına kaşık şeklinde bir kalıp yerleştirilir. Bu kalıbın içine konulan macun kıvamındaki maddeyle de ölçü alınır. Hastanın iki dakika boyunca hareket etmeden kaşığı ısırması gerekir. Bu durum da bazı kişilerde mide bulantısına ve öğürmeye neden olabilir. Üstelik ölçü hatalı alınırsa, tedavi de uzar. Ancak Cad/Cam sistemiyle çalışan Cerec sisteminde hataya yer yok.

ÖLÇÜ ALMAYA GEREK YOK

Öncelikle diş doktorunuz hasarlı ya da çürük bölgeyi temizleyerek dişi hazırlıyor. Daha sonra kamera dişin 3 boyutlu görüntüsünü alarak bunu bilgisayara gönderiyor. Diş hekimi dolgu ya da kronu seramik bloktan oluşturulacak şekilde tasarlıyor. 'Milling' adlı özel bir cihaza aktarılan bilgiler sayesinde yeni dişiniz el değmeden, 8-10 dakika arasında, diğer dişlere uygun olan doğal çıkıntılarıyla birlikte ortaya çıkarılıyor. Yani defalarca diş hekimine gitmeye, ölçü almaya, geçici krona ve hatta ikinci randevuya bile gerek kalmıyor.

Cerec sistemi sayesinde dişleriniz dijital ortama kopyalanıyor ve diş hekiminize ziyaretlerinizde tekrar tekrar aynı işlemlerden geçmenize gerek kalmıyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi